Tenistka Fruhvirtová přes zdravotní problémy v Čennaií znovu vyhrála a zahraje si své první WTA finále

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová si v Čennaí poprvé na okruhu WTA zahraje o titul. V semifinále porazila 5:7, 6:2 a 6:4 Nadiu Podoroskou z Argentiny. Kateřina Siniaková je na turnaji v Portoroži v semifinále. V odloženém čtvrtfinále porazila 6:2, 3:6 a 7:6 Jasmine Paoliniovou z Itálie.

Čennaí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Fruhvirtová premiérové semifinále zvládla i přes zdravotní potíže, kvůli kterým se nechala dvakrát ošetřit. Poprvé za stavu 2:5 v první sadě, kdy se jí sice podařilo srovnat, ale set získala Podoroská.

Češi vyhráli daviscupovou baráž v Izraeli 3:1, rozhodl Lehečka

Číst článek

Ve druhém setu měla navrch Fruhvirtová, ale vstup do rozhodující sady jí nevyšel. Za stavu 2:3 si nechala ovázat nohu a předloňská semifinalistka Roland Garros Podoroská se ujala vedení 4:2. Mladá Češka ale čtyřmi body za sebou skóre otočila.

Pětadvacetiletá Argentinka sice za stavu 4:5 při vlastním servisu odvrátila tři mečboly a dostala se z 0:40 na výhodu, Fruhvirtovou už ale nezastavila. Rodačka z Prahy si vypracovala čtvrtý mečbol a ten využila.

O titul si Fruhvirtová zahraje s vítězkou utkání mezi Katie Swanovou z Velké Británie a třetí nasazenou Magdou Linetteovou z Polska. Bez ohledu na výsledek finále by se měla v pondělním vydání světového žebříčku posunout ze 130. místa poprvé do první stovky.

O titul si Fruhvirtová zahraje s třetí nasazenou Magdou Linetteovou z Polska, které po 19 minutách za stavu 0:3 vzdala zraněná Britka Katie Swanová. Bez ohledu na výsledek finále by se česká tenistka měla v pondělním vydání světového žebříčku posunout ze 130. místa poprvé do první stovky.

Turnaj žen v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 251 750 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
L. Fruhvirtová (ČR) - Podoroská (Arg.) 5:7, 6:2, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme