Badosaová si poprvé v kariéře zahraje Turnaj mistryň, španělské tenistce pomohl titul z Indian Wells

Španělské tenistce Paule Badosaové vynesl nedávný triumf v Indian Wells premiérovou účast na Turnaji mistryň. Na finále sezony WTA Tour se třiadvacetiletá rodačka z New Yorku kvalifikovala jako osmá hráčka, nicméně ve hře je ještě jedno místo, neboť světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová oznámila, že se turnaje v mexické Guadalajaře nezúčastní.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paula Badosaová

Paula Badosaová | Zdroj: Reuters

Badosaové k jistotě startu na Turnaji mistryň pomohlo, že se jedna z jejích rivalek Ons Džabúrová z Tuniska kvůli zranění lokte odhlásila z turnaje v italském Courmayeuru, jenž se hraje tento týden.

Siniaková si v Moskvě došla s parťačkou Ostapenkovou pro deblový titul, Vondroušová vypadla

Číst článek

Právě Džabúrová a čerstvá vítězka z Moskvy Anett Kontaveitová z Estonska jsou zbylými dvěma kandidátkami na jedno volné místo.

Badosaová má za sebou životní sezonu. Vedle „pátého grandslamu“ Indian Wells vyhrála i turnaj v Bělehradu a na Roland Garros si zahrála první grandslamové čtvrtfinále v kariéře. Ve světovém žebříčku vystoupala na 13. místo.

Česká účast

Španělsko bude mít v Mexiku ve dvouhře dvě zástupkyně stejně jako Česko, které budou reprezentovat Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková.

Badosaovou doplní krajanka Garbiňe Muguruzaová, dalšími známými účastnicemi jsou Běloruska Aryna Sabalenková, Řekyně Maria Sakkariová a Polka Iga Świateková. Turnaj se hraje po pražském finále Billie Jean King Cupu od 10. do 17. listopadu.

Badosaová pózuje s trofejí z Indian Wells:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme