Tenistka Halepová smetla v semifinále Wimbledonu Svitolinovou. Ve finále se může střetnout se Strýcovou

Simona Halepová se stala první finalistkou tenisového Wimbledonu. Bývalá světová jednička zdolala v semifinále Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:1, 6:3 a jako první Rumunka bude hrát na trávě v All England Clubu o titul. Její soupeřkou může být v sobotu Barbora Strýcová.

Londýn (Aktualizováno: 15:48 11. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Halepová se stala první finalistkou tenisového Wimbledonu

Simona Halepová se stala první finalistkou tenisového Wimbledonu | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá česká tenistka se v druhém semifinále na centrálním dvorci střetne se sedminásobnou vítězkou turnaje Serenou Williamsovou z USA.

Když to párkrát zabije, tak se toho nesmím leknout, říká Strýcová před semifinále se Serenou

Číst článek

I třetí grandslamový turnaj sezony může mít českou finalistku. V lednu hrála finále Australian Open Petra Kvitová, na pařížské antuce bojovala o titul Markéta Vondroušová.

Zápas turnajové sedmičky Halepové s osmičkou Svitolinovou, přemožitelkou Karolíny Muchové ze čtvrtfinále, trval hodinu a dvanáct minut. Zpočátku se však zdálo, že půjde spíše o klasickou antukovou bitvu než o zápas na trávě.

Hrály se dlouhé výměny od základní čáry. První game trval devět minut, dva dohromady dvacet a tenistky v nich odehrály 32 výměn. Vyšla z nich lépe Halepová, která vedla 2:0.

Pak utkání zrychlilo. Rumunka si sice prohrála servis, ale víc už Ukrajince v první sadě nedovolila. Ještě měla problém úvodní dějství ukončit, potřebovala k tomu šest setbolů.

Úspěšná juniorka dozrála až po třicítce. Tenistka Strýcová zkrotila emoce a píše svůj příběh

Číst článek

Pevnější ve výměnách byla i ve druhém setu, v kterém jí stačil jeden brejk Svitolinové. Halepová dobře bránila, ale vyhrála i na vítězné údery 26:10.

„Je to nádherné. Jsem nadšená a je to jeden z nejhezčích okamžiků v mém životě,“ řekla loňská vítězka Roland Garros.

„Nebylo to tak snadné, jak ukazuje výsledek. Musela jsem bojovat, ale hrála jsem dobře takticky a byla silná mentálně i fyzicky. Tohle je moje nejlepší tenisová verze,“ uvedla sedmadvacetiletá Halepová, která je v pátém grandslamové finále.

Bylo jí jedno, jestli ve finále narazí na Strýcovou, nebo Williamsovou. „Bude to poslední zápas turnaje a finále Wimbledonu. Nemůžu si přát víc,“ pronesla Rumunka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme