Plíšková na světovou jedničku Światekovou nestačila, na turnaji ve Stuttgartu končí ve čtvrtfinále

Tenistka Karolína Plíšková se ani na antukovém turnaji ve Stuttgartu první letošní semifinálové účasti nedočkala. Vítězka halového Porsche Open z roku 2018 podlehla ve čtvrtfinále světové jedničce Ize Światekové z Polska 6:4, 1:6, 2:6. Naposledy si rodačka z Loun zahrála semifinále vloni v srpnu v Torontu.

Stuttgart Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Angelika Warmuth | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá česká hráčka sice do zápasu lépe vstoupila, ve druhém setu ale odpadla. Při svém podání nezískala ani bod a Świateková, která se na okruh WTA vrátila po více než měsíční pauze zaviněné zraněním žeber, vyrovnala.

Ztracenou jistotu Plíšková nenašla ani ve třetí sadě, a přestože si vypracovala několik šancí k návratu do hry, trojnásobná grandslamová šampionka už komplikace nepřipustila.

Plíšková se Światekovou prohrála i druhý zápas v kariéře, předloni ve finále na antuce v Římě od Polky schytala dva kanáry. Letos v únoru se měly utkat v Dubaji, ale česká tenistka ke čtvrtfinále kvůli viróze nenastoupila.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu

Dvouhra - čtvrtfinále:

Šwiateková (1-Pol.) - Karolína Plíšková (ČR) 4:6, 6:1, 6:2, Potapovová (Rus.) - Garciaová (4-Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Džábůrová (Tun.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6:3, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme