Junior Menšík po dlouhém boji prohrál finále na Australian Open, kurt opustil na vozíku

Tenista Jakub Menšík prohrál ve finále dvouhry juniorů na Australian Open s Brunem Kuzuharou z USA 6:7, 7:6 a 5:7. Šestnáctiletý český mladík dokončil zápas trvající tři hodiny a 43 minut vyčerpán v křečích a Rod Laver Arenu opouštěl na vozíku.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Menšík ve finále.

Jakub Menšík ve finále. | Foto: Mark Baker | Zdroj: ČTK / AP

V dlouhých výměnách ztratil Menšík první set v tie-breaku poměrem 4:7, ale koncovku druhé sady zvládl lépe a tie-break získal 8:6. Na úvod třetího setu prohrával čtvrtý nasazený Menšík s turnajovou jedničkou 0:2, ale srovnal na 2:2 a od té doby si oba hráči drželi servis.

VIDEO: ‚Podívej se na mě, mluvím s tebou!‘ Medveděv v semifinále zuřil, odnesl to umpirový rozhodčí

Číst článek

V závěru utkání začal mít Menšík křeče do stehenních svalů. Povzbuzován i vítězkou Roland Garros Barborou Krejčíkovou v hledišti ale bojoval do posledních sil.

Za stavu 5:5 nevyužil brejkbol a měl stále větší problém s pohybem. Za stavu 5:6 vydřel výměnu na 30:30, po které si vyčerpáním lehl na břicho na zem a nemohl kvůli bolesti v levém stehenním svalu vstát.

Nakonec se mu to povedlo, kvůli časové prodlevě přišel o první servis a druhý dal do sítě. Dvojchybu udělal i při mečbolu. Poté znovu klesl na zem a do šatny byl odvezen na vozíku.

Menšík se tak nestal druhým českým vítězem dvouhry juniorů v Melbourne. Jako jedinému se to dosud povedlo jen Jiřímu Veselému v roce 2011.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Junioři:
Dvouhra - finále:
Kuzuhara (1-USA) - Menšík (4-ČR) 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 7:5.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Marčinková (1-Chorv.) - Costoulasová (8-Belg.) 7:5, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme