Tenisté zvládli první den kvalifikaci Davis Cupu na jedničku, svá utkání vyhráli Lehečka i Macháč

Český tým vede po úvodní dvouhře v kvalifikaci Davis Cupu nad Portugalskem 1:0. První bod pro český tým zařídil Jiří Lehečka, který porazil Nuna Borgese dvakrát 6:4. Druhý bod po něm přidal Tomáš Macháč, který porazil portugalskou jedničku Joaa Sousu 7:6, 3:6 a 6:2.

Maia (Portugalsko) (Aktualizováno: 21:45 4. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka

Jiří Lehečka | Zdroj: Reuters

Lehečka byl proti 105. hráči světa Borgesovi favoritem a tuto roli nakonec dokázal potvrdit. Úvodní set zlomil český tenista za stavu 4:3, když dokázal poprvé v zápase prolomit soupeřův servis a získal klíčový náskok. 

Lehečka zná soupeře pro kvalifikaci Davis Cupu, na portugalské antuce se střetne s Borgesem

Číst článek

Pak sice Lehečka za stavu 5:3 a 40:0 při vlastním podání úvodní set zdramatizoval, když na chvíli vypadl z role a daroval soupeři brejk, pak už si ale poradil a vyhrál první sadu 6:4.

Druhé dějství zlomil Lehečka až v posledním gemu, když vedl 4:3 a dokázal vzít soupeři servis a zakončit set vítězstvím 6:3.

Druhý bod pro český tým přidal Tomáš Macháč, který zvládl souboj s portugalskou jedničkou Joaem Sousou, kterého porazil 7:6, 3:6 a 6:2.

Český tým tak dělí od postupu jediný bod. Triumf mohou Češi završit v nedělní čtyřhře od 16.00, do které trenér Navrátil nominoval Macháče s Adamem Pavláskem.

Vítěz duelu mezi Portugalskem a Českem postoupí do finálového turnaje Davis Cupu pro šestnáct nejlepších, který se odehraje od 12. do 17. září. Vyřazovací fáze je na programu od 22. do 26. listopadu v Málaze. 

Utkání kvalifikace tenisového Davisova poháru v Maie:
Portugalsko - Česko 0:2 po prvním dnu
Borges - Lehečka 4:6, 4:6, Sousa - Macháč 6:7, 6:3, 2:6.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme