Tenistka měla před turnajem v Praze pozitivní test na koronavirus, akce by měla pokračovat

Nejmenovaná tenistka měla před turnajem v Praze, který bude od soboty náhradou za kvalifikaci US Open, pozitivní test na koronavirus. Hráčka nemá žádné příznaky a zůstává na svém hotelovém pokoji. O dalším postupu se rozhodne podle výsledku kontrolního testu, který bude k dispozici v sobotu. Při videokonferenci o tom v pátek informoval ředitel turnaje David Trunda.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přísná hygienická opatření platí pro všechny a tak i podavači míčků museli během turnaje navléct gumové rukavice.

Přísná hygienická opatření platí pro všechny a tak i podavači míčků museli během turnaje navléct gumové rukavice. | Zdroj: Reuters

Turnaj WTA série 125K s dotací 3,075 milionu dolarů (zhruba 67,674 milionů korun) tím nebude nijak ohrožen. „Hráčka se s nikým nepotkala. Je to důkaz, že procesy, které máme nastavené, fungují,“ řekl Trunda.

V Praze se odehraje náhrada za kvalifikaci na US Open. Půjde o nejštědřejší turnaj v historii

Číst článek

Všechny hráčky i jejich doprovod musejí okamžitě po příjezdu do Prahy na testy a následujících 24 hodin musejí strávit v izolaci na pokoji, kde čekají na výsledek. Zatím byl ze zhruba tisícovky testů pozitivní na covid-19 jen tento jeden.

Do Prahy na dosud největší akci WTA v Česku dorazilo na dvouhru i čtyřhru celkem 150 hráček ze druhé a třetí stovky žebříčku, které mají dohromady 300 členů doprovodu. Testy pro aktérky turnaje i organizační tým se budou opakovat každých pět dní, celkem jich bude zhruba dva a půl tisíce.

Pro pořadatele je zajišťuje laboratoř Agel, jak tomu bylo i při nedávném mimořádném pražském turnaji WTA, který vyhrála světová dvojka Simona Halepová z Rumunska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme