Zájem projevil Kyrgios, rozehrával Djokoviće. Radek Štěpánek má otevřenou cestu k trénování

Jako tenista získal daviscupové tituly, olympijskou medaili i grandslamové poháry, ale další trofeje může sbírat i po právě ukončené profesionální kariéře. Radek Štěpánek sice ještě neprozradil, co bude v další části svého života dělat, ale hodně úspěšný by mohl být i jako trenér.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Myslím, že by byl vynikající trenér. Že je to místo, kam patří,“ řekl podle Radiožurnálu lékařský specialista Pavel Kolář.

Další návrat nebude. Tenista Radek Štěpánek ukončil kariéru

Číst článek

Jen málokdo zná dvojnásobného daviscupového šampiona tak dobře, právě na jeho radu Štěpánek ukončil aktivní kariéru. Ale nejenom tento uznávaný odborník si myslí, že by se na trenérskou práci Radek Štěpánek hodil.

O nabídky by nemusel mít nouzi, už před časem projevil zájem o služby českého tenisty Australan Nick Kyrgios, překvapivé by nebylo ani spojení se Srbem Novakem Djokovićem.

„Spekulace jsou vždycky, ale teď mám čas se rozhlédnout, co bude dál. Teď přijde doba klidu. Život je ještě dost dlouhý na to, abych našel cestu pro své další kroky,“ říká Štěpánek.

Nyní už bývalý tenista zatím nemá konkrétní nabídky, o všem bude teprve přemýšlet, ale třeba spojení s někdejší světovou jedničkou by dávalo smysl. Český tenista Djokoviće často rozehrával před velkými zápasy, oba se vídali i mimo kurt a jeden druhého dobře znají.

Cestovat bude klidně i s batohem na zádech

„Tenis byl vždycky můj život. A myslím, že mě bude provázet i nadále. Ale teď uvidíme, kam mě život navede,“ nechtěl zatím předbíhat Radek Štěpánek.

Už delší dobu je zapojený do některých ekologických projektů a není vyloučeno, že se právě do nich se v budoucnosti ještě víc ponoří. Ale také je stále možné, že bude i nadále sedat do letadla a cestovat na tenisové turnaje. Jen v jiné pozici.

„Bavilo mě cestovat a žít kočovný život. Cestování pro mě bude stejně hrát nějakou roli. Nevidím rozdíl v tom, jestli budu trenér, nebo jestli budu cestovat jako obyčejný turista s batohem na zádech,“vzkázal loučící se tenista Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme