Budu muset hrát na 120 procent, hlásí Muchová před čtvrtfinále Roland Garros

Tenistky Karolína Muchová a Anastazia Pavljučenkovová se od jedenácti dopoledne utkají o postup do semifinále Roland Garros. Na centrálním dvorci Philippa Chatriera v Paříži se zároveň představí hráčky s podobnými příběhy. Šestadvacetiletá Češka a také o pět let starší Ruska, mimochodem poražená finalistka antukového Grand Slamu z roku 2021, se vrátily do špičky po vleklých zdravotních problémech.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolínu Muchovou čeká od 11.00 čtvrtfinále Roland Garros | Zdroj: Reuters

Anastazia Pavljučenkovová bojovala na dvorci Philippa Chatriera před dvěma lety ve finále, tehdy podlehla Barboře Krejčíkové. A v té době nemohla tušit, že už si podobný duel na velkém grandslamovém dvorci celkem dlouho nezahraje. Ještě v tom samém roce sice podlehla v osmifinále US Open Karolíně Plíškové, ale pak už to šlo hůř a hůř.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co říkaly tenistky Muchová a Pavljučenkovová před vzájemným duelem ve čtvrtfinále Roland Garros?

Kvůli potížím s kolenem vynechala skoro celou minulou sezonu, a když se díky chráněnému žebříčku zúčastnila letošního Australian Open, vypadla hned v prvním kole. Ale dál snila o návratu do špičky, i když ji mohly některé nezdary srážet.

„Určitě jsem se chtěla vrátit, o tom nebylo pochyb. Ale samozřejmě tam byl strach a pochybnosti, jak to bude vypadat. Měla jsem strach, že už možná nikdy nevyhraju zápas. Že se mi už nikdy nevrátí dobrá forma, že se vrátí bolest a koleno bude zase špatné. Ale touha po návratu, hrát znovu velké zápasy, byla silnější.“

„To mě hnalo dopředu. Některé zápasy na začátku roku byly k smíchu, ale i tak jsem tvrdě pracovala, věřila a byla trpělivá,“ vypráví Anastazia Pavljučenkovová, čtvrtfinálová soupeřka Karolíny Muchové, která prožila hodně podobný příběh. Kvůli zdravotním potížím se také výrazně propadla žebříčkem, a tak se i díky tomu chráněnému snažila o co nejrychlejší návrat do špičky.

„Je to super v tom, že jsem pořád věřila v to, že se mi podaří dostat zpátky. Od začátku téhle sezony jsem cítila, že se do toho dostávám, hra se s přibývajícími zápasy lepší a cítím se komfortněji,“ řekla Karolína Muchová Radiožurnálu. Česká tenistka už je ve světové špičce zpátky přece jen trochu déle, svůj žebříček už stihla vylepšit natolik, že se na turnaje dostane běžným způsobem.

A na příštím Grand Slamu už může být dokonce mezi nasazenými tenistkami. Ale favoritku to z ní ve čtvrtfinálovém duelu Roland Garros nedělá. Ani to, že v zatím posledním vzájemném utkání před dvěma lety ve Wimbledonu vyhrála.

„To se nedá úplně srovnávat, protože to je 100 a 1 hrát na Wimbledonu a na antuce. Opět budu muset zahrát na 120 procent, abych měla šanci ten zápas zlomit,“ přeje si Karolína Muchová před čtvrtfinálovým duelem, který začne v 11.00.

Jaroslav Plašil, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme