Turnaj v Číně nabídne české finále. O titul si zahrají Bouzková se Siniakovou

Tenistka Marie Bouzková porazila na turnaji v Nan-čchangu Rusku Dianu Šnajderovou 7:6, 6:2 a zahraje si o druhý titul v kariéře. O titul zabojuje proti Kateřině Siniakové, která v Číně oplatila Kanaďance Leylah Fernandezové finálovou porážku z Hongkongu z minulého týdne po výhře 7:5, 6:4.

Nan-čchang (Čína) (Aktualizováno: 14:05 21. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková si na turnaji v Číně zahraje finále

Marie Bouzková si na turnaji v Číně zahraje finále | Zdroj: Profimedia

V prvním setu Bouzková otočila skóre z 1:4 na 5:4 a 30:0, ale nedopodávala. Vyrovnanou sadu nakonec světová devětadvacítka získala v tie-breaku, který vyhrála 7:5.

Hned na úvod druhého setu se Češka při vlastním podání dostala ze stavu 0:40 a vzápětí čistou hrou získala brejk. Ruska, která je v žebříčku o 43 míst níž, často chybovala. V osmém gamu posedmé v utkání neudržela servis a Bouzková po necelé hodině a tři čtvrtě proměnila první mečbol.

„V prvním setu jsem dlouho prohrávala, soupeřka trefovala vítězné míče. Podařilo se mi vydržet trpělivá a nakonec jsem to nějak obrátila. Teď chvíli hlavně odpočívat, byl to dlouhý den,“ řekla v rozhovoru na kurtu Bouzková.

Český souboj ve finále

Pětadvacetiletá Bouzková byla letos v semifinále poprvé. O titul si zahraje popáté, uspěla pouze loni v Praze. V Nan-čchangu nasazená trojka dosud neztratila ve čtyřech zápasech ani set. Sedmadvacetiletá Siniaková je letos ve finále potřetí, v červenci v Bad Homburgu slavila čtvrtý titul. Do singlového finále postoupila bývalá světová jednička ve čtyřhře podesáté v kariéře.

Siniaková vedla v prvním setu po dvou brejcích nad Fernandezovou 4:1, avšak Kanaďanka, která ji v neděli zdolala v třísetové bitvě o titul v Hongkongu, vyrovnala. Po dalších třech ztracených servisech v řadě uspěla až Češka, která tak úvodní sadu získala.

Také ve druhém setu pokračovala bitva o podání, obě tenistky v celém utkání vybojovaly málo vídaných 32 brejkbolů. Šedesátá hráčka žebříčku Siniaková, jež nastoupila s obvázaným stehnem, otočila z 1:3 na 4:3. Nakonec zápas po více než dvou hodinách ukončila prvním proměněným mečbolem.

Dvě české tenistky se do finále turnaje na okruhu WTA naposledy dostaly předloni v Praze. V červenci Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou 2:0 na sety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme