Rekordmanka Karolína Plíšková. V posledních devíti grandslamech v řadě postoupila vždy do třetího kola

Je královnou es, ale klidně by mohla mít svou značku postavenou na velké spolehlivosti. Tenistka Karolína Plíšková se v New Yorku probojovala do třetího kola US Open v New Yorku a na grandslamových turnajích se jí to povedlo už podeváté v řadě.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V prvním kole US Open došlo na souboj dvou Češek. Karolína Plíšková porazila až ve dvou tiebreacích Terezu Martincovou

Karolína Plíšková v prvním kole US Open | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková drží rekordní sérii

Přejít přes první dvě kola. To rozhodně nebývá hlavní cíl, který mají největší favoritky turnajů. Ovšem, aby mohly o trofeje bojovat, musí tento často nervózní úvod zvládnout. Češce Karolíně Plíškové se to povedlo už na devíti posledních grandslamech v řadě. Žádná jiná hráčka tak dlouhou sérii v současnosti nemá.

„Nějak se mi ta první kola daří ne vždy úplně jasně vyhrát, ale nějak je přežít, což bývá můj cíl. Chci si dát šanci hrát s lepšími hráčkami, a tam se třeba i ukázat, což se ale samozřejmě ne vždycky povede. Jdu ale do každého grandslamu a i turnaje s tím, že nechci vypadnout hned na začátku. A zatím jsem ráda, že to tak vychází,“ řekla Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková je ve třetím kole US Open, Gruzínku Bolkvadzeovou přehrála 6:1 a 6:4

Číst článek

Jako tenistka světové špičky je už několik let na grandslamových turnajích nasazená. A právě tyto hráčky mají zaručeno, že se v úvodních dvou kolech vyhnou těm nejlepším. Ovšem potvrdit pozici favoritky v silném konkurenčním prostředí není na okruhu rozhodně samozřejmostí. Naopak. A tak může českou hráčku těšit, že aspoň do třetího kola prošla na dvanácti z posledních třinácti největších akcí.

„Jsou hráčky, které třeba nejsou nasazené, ale byly dobré, vyhrály grandslamy. To je pak těžké nejenom psychicky, ale i tenisově. Pak můžou přijít i nepříjemná kola, kdy hráčce například soupeřka nesedí,“ připomíná Karolína Plíšková, že i ona měla kolikrát na mále. I teď na US Open ale obě úvodní soupeřky porazila a jako první z českých singlistek si zajistila postup do třetího kola amerického grandslamu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme