Bouzková se v Římě probojovala do 3. kola, Plíškovou překvapila kvalifikantka. Na turnaji končí i Nosková

Marie Bouzková postoupila na antukovém tenisovém turnaji v Římě do 3. kola. Čtyřiadvacetiletá hráčka porazila po obratu v prvním setu Caty McNallyovou 6:4, 6:3 a příště vyzve další Američanku Cori Gauffovou. Dohrála naopak turnajová třináctka Karolína Plíšková, která nestačila na maďarskou soupeřku z kvalifikace Annu Bondárovou po setech 6:7, 2:6, Linda Nosková podlehla Polce Magdě Linetteové 6:7, 1:6.

Řím (Aktualizováno: 17:56 11. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Osmatřicátá hráčka světa Bouzková nevstoupila do utkání s o tři roky mladší McNallyovou dobře a prohrávala 0:4. Čtvrtfinalistce loňského Wimbledonu se ale povedl obrat a šesti hrami za sebou otočila výsledek ve svůj prospěch.

Kam tečou dotace v českém tenise? Stát kontrolu nevyžaduje, upozorňuje reportér

Číst článek

V úspěšné šňůře pokračovala pražská rodačka i na začátku druhé sady a tentokrát získala první čtyři hry ona. Za stavu 5:2 ještě zápas nedopodávala, ale při servisu soupeřky si už česká tenistka vypracovala mečboly a třetí po hodině a 52 minutách využila.

V boji o osmifinále vyzve turnajovou šestku Gauffovou, jež vyřadila Kazašku Julii Putincevovou.

Jednatřicetiletá Plíšková, která v Římě před čtyřmi lety vyhrála a poté byla ještě dvakrát ve finále, odehrála první duel po zranění kolena, kvůli němuž vynechala předchozí turnaj v Madridu

. V prvním setu otočila stav z 0:3 na 4:3, ale pak nepotvrdila druhý brejk a sada dospěla do zkrácené hry. V ní Maďarka využila třetí setbol na 7:5.

Ve druhé sadě Bondárová získala vedení dokonce 4:0 a díky stoprocentnímu podání dovedla duel k vítězství. Pětadvacetiletá Maďarka si připsala první triumf nad hráčkou z první dvacítky žebříčku. Pomohla si také sedmi esy.

Na nevydařený tie-break prvního setu doplatila také předloňská vítězka juniorského Roland Garros Nosková. Předtím sice smazala manko brejku, ve zkrácené hře ale přišla čtyřikrát o podání a prohrála ji 4:7.

Ve druhé sadě Linetteová zaznamenala dva brejky a za hodinu a 27 minut proměnila první mečbol. Nosková doplatila také na pět dvojchyb.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme