Na tenisovém turnaji v Ostravě si zahraje sedm vítězek grandslamu, Kvitová dostala divokou kartu

Nejlepší české tenistky, světová jednička Polka Świateková, další špičkové hráčky a žádné koronavirové restrikce pro diváky. To jsou lákadla 3. ročníku ostravského tenisového turnaje WTA 500. Kvalifikace začíná o víkendu, hlavní soutěž v pondělí. Pár dní před sobotním losem se přihlásila i Petra Kvitová, dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iga Świąteková

Iga Świąteková | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

„Světová špička a české hráčky. Petra Kvitová zažádala o volnou kartu, takzvanou top 20 wildcard, kterou samozřejmě dostala, protože splňuje kritéria. My jsme jako organizátoři nadšeni, že ji můžeme na našem turnaji přivítat,“ potěšilo ředitele pořádající agentury Jana Smíška.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pondělí začne tenisový turnaj v Ostravě. Poslechněte si slova organizátora Jana Smíška

Startovní pole bude v Ostravě opravdu nabité. Ve hře bude hned sedm grandslamových vítězek. Kvitová je jednou z nich.

„Doplnila už tak silného pavouka. Na kategorii WTA 500 to není úplně obvyklé, máme tři hráčky z první světové čtyřky, mezi českými hráčkami tu jsou Karolína Muchová, Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková a teď i Petra Kvitová,“ pokračuje Smíšek.

Dalších pět Češek se do turnaje může probojovat skrz kvalifikaci, čehož bude chtít využít především Linda Nosková, které už v sedmnácti letech patří 105. místo světového žebříčku WTA.

Kromě fenomenální Polky Światekové se diváci v Ostavě mohou těšit na světovou trojku Paulu Badosaovou, Estonku Anett Konteveitovou, loňskou řeckou finalistku Mariu Sakkariovou či švýcarskou olympijskou vítězku Belundu Bencicovou.

A to nejsou jediné důvody proč letošní ročník bude pro diváky příjemnější. Koronavirové restrikce totiž téměř nebudou.

„Ve srovnání s předchozími lety můžeme použít slovíčko téměř, ale to nebezpečí tady stále je. Budeme se snažit, abychom co nejvíce ochránili zdraví hráček a všech zúčastněných, nicméně žádné z těch opatření se nebude týkat diváků. Je na nás organizátorech, abychom hráčky ohlídali a udělali vše možné i nemožné pro jejich zdraví,“ dodal před startem turnaje Smíšek.

Turnaj v Ostravě začíná v pondělí, v sobotu probíhají kvalifikační zápasy a los pavouka. Dotace činí 750 000 eur (18,5 milionu korun).

David Procházka, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme