Fruhvirtová, Nosková a Kvitová jsou v Pekingu ve druhém kole, čtyři české tenistky na turnaji vypadly

Ze sedmičky českých tenistek na turnaji v Pekingu postoupily do 2. kola Petra Kvitová a osmnáctileté Linda Fruhvirtová a Linda Nosková. Návrat na WTA Tour po měsíční pauze po US Open nevyšel v Číně wimbledonské vítězce Markétě Vondroušové, dva týdny po triumfu San Diegu neuspěla Barbora Krejčíková a v úvodním kole vypadly také Kateřina Siniaková a Marie Bouzková.

Peking (Aktualizováno: 19:14 1. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová v zápase 2. kola na US Open

Markéta Vondroušová je jednou z českých tenistek, které v prvním kole pekingského turnaje neuspěly | Zdroj: Profimedia

Finalistka turnaje z roku 2014 Kvitová po obratu porazila 6:7, 7:5 a 6:2 domácí Wang Si-jü. V prvním setu dvojnásobná wimbledonská vítězka sice vymazala ztrátu 2:5, ale v tie-breaku prohrála 6:8. Ve druhé sadě Kvitovou nerozhodila ztráta náskoku 3:1 a v rozhodujícím setu soupeřčin odpor definitivně zlomila brejkem na 4:2. Čtrnáctá hráčka světa vyhrála po třech hodinách a v dalším kole narazí na Rusku Ljudmilu Samsonovovou.

Fruhvirtová dva dny po vyřazení v semifinále turnaje v Ning-po, kde ukončila po devíti zápasech tříměsíční sérii porážek, zdolala v Pekingu 6:0, 6:3 Arantxu Rusovou z Nizozemska. V Ning-po vypadla v pátek v boji o finále s Ruskou Dianou Šnajderovou, ale další šňůru proher tím nezahájila.

Fruhvirtová si druhé finále na okruhu WTA nezahraje. Na turnaji v čínském Ning-po vypadla v semifinále

Číst článek

Proti dvaatřicetileté Rusové vyhrála prvních sedm a poslední čtyři gamy a za půldruhé hodiny postoupila do druhého kola, v němž se střetne s turnajovou šestkou Marií Sakkariovou z Řecka.

Další mladá Češka Nosková vstoupila do China Open vítězstvím 6:4, 6:2 nad domácí outsiderkou Tchien Fang-žan, 551. hráčkou žebříčku, jež dostala od pořadatelů volnou kartu. Další soupeřkou juniorské vítězky Roland Garros 2021 bude Lotyška Jelena Ostapenková, která pařížský grandslam ovládla v roce 2017 v seniorské kategorii.

Osmá hráčka žebříčku Vondroušová podlehla 6:1, 4:6, 1:6 za hodinu a tři čtvrtě 28. tenistce světa Anhelině Kalininové z Ukrajiny. V zápase udělala devět dvojchyb a přišla pětkrát o podání. Čtyřiadvacetiletá sokolovská rodačka tak v Pekingu nevylepší svou pozici v boji o premiérový postup na Turnaj mistryň, do soutěže vstupovala jako šestá žena pořadí sezony.

Návrat na tour po US Open nevyšel ani Bouzkové. Třicátá hráčka žebříčku prohrála 2:6, 6:7 s Julií Putincevovou z Kazachstánu, která tento týden před zápasem druhého kola s Kvitovou odstoupila z turnaje v Ning-po, ale poté v Pekingu úspěšně absolvovala kvalifikaci. Bouzková v druhém setu nevyužila vedení 4:1 s dvěma brejky a ve zkrácené hře při prvním mečbolu soupeřky za stavu 5:6 poslala míč do sítě.

Krejčíková nezopakuje úspěšné představení z poloviny září v San Diegu, kde získala druhý letošní titul. Nasazená desítka, jež také bojuje o postup na Turnaj mistryň, prohrála za 63 minut jednoznačně 2:6, 2:6 se šestnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejevovou.

Siniaková nenavázala na čtvrtfinále z Ning-po. Světová deblová trojka podlehla 2:6, 2:6 Darje Savilleové z Austrálie, se kterou prohrála i čtvrtý zápas v kariéře.

První zápas v roli světové jedničky odehrála Běloruska Aryna Sabalenková a porazila jednoznačně 6:1, 6:2 Američanku Sofii Keninovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme