Tenistka Vondroušová do semifinále US Open nepostoupila. Keysové neprolomila jediný servis

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se do svého prvního semifinále na grandslamovém US Open neprobojovala. Česká jednička a turnajová devítka prohrála na newyorském betonu s Američankou Madison Keysovou za hodinu a jednadvacet minut 1:6, 4:6. Nasazená sedmnáctka Keysová se utká o postup do finále s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, která vyřadila Číňanku Čeng Čchin-wen 6:1, 6:4.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se do svého prvního semifinále na grandslamovém US Open neprobojovala

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se do svého prvního semifinále na grandslamovém US Open neprobojovala | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová prohrála na grand slamech po předchozích jedenácti výhrách. V utkání neprolomila ani jednou soupeřčin servis a nevyužila jediný z devíti brejkbolů. Finalistka US Open z roku 2017 Keysová naopak proměnila všechny tři a zvítězila také v poměru vítězných míčků 19:10.

Jedinou českou semifinalistkou na letošním US Open je tak Karolína Muchová, která se střetne v noci na pátek s domácí Američankou a turnajovou šestkou Cori Gauffovou.

Utkání mezi Vondroušovou a Keysovou bylo na hlavním stadionu Arthura Ashe po pár výměnách přerušeno kvůli zdravotním potížím jednoho z fanoušků. Po krátké pauze vyhrála Američanka deset z jedenácti míčků a utekla do vedení 3:0. Vondroušová se nedostala do tempa, Američanka vzápětí prolomila její servis ještě jednou a po 33 minutách získala i první set.

Ve druhé sadě Vondroušová hru vyrovnala a Keysová se dostala často pod tlak. Důležité momenty přišly v osmé hře za stavu 4:3 pro Vondroušovou, kdy sokolovská rodačka nevyužila pět brejkbolů. Američanka servis uhájila a vzápětí Vondroušovou „brejkla“. Duel následně zakončila využitým třetím mečbolem. Keysová se grandslamového semifinále dostala pošesté v kariéře.

„Věděla jsem, že Markéta bude těžká hráčka. Umí vrátit do kurtu jakýkoliv míček. Věděla jsem, že musím stále chodit na síť, být aktivní a tlačit od základní čáry. Nebyl to úplně nejčistší zápas, udělala jsem řadu nevynucených chyb. Snažila jsem se ale po celý zápas diktovat tempo hry,“ řekla v rozhovoru na kurtu Keysová.

Letos počtvrté v semifinále

Pětadvacetiletá Sabalenková postoupila mezi čtyři nejlepší hráčky US Open potřetí za sebou. Rodačka z Minsku, která se stane příští týden novou světovou jedničkou, živí dál naději na druhý grandslamový titul v sezoně. Na začátku roku ovládla na betonovém povrchu Australian Open.

Běloruská tenistka porazila o pět let mladší Čeng Čchin-wen za 74 minut, zaznamenala 17 vítězných míčů a stále neztratila v New Yorku ani set. „Myslím, že jsem dnes hrála skvělý tenis. Se svým výkonem jsem moc spokojená. Získala jsem šanci hrát další grandslamové semifinále a podat v něm zase o něco lepší výkon,“ uvedla Sabalenková.

Sabalenková je v semifinále Grand Slamu posedmé v kariéře a popáté za sebou. Stala se první tenistkou od Američanky Sereny Williamsové v roce 2016, která se dostala mezi čtyři nejlepší hráčky na všech grand slamech v jedné sezoně.

Běloruska se nyní pokusí vylepšit v New Yorku své maximum. Vloni vypadla v boji o finále s pozdější vítězkou Polkou Igou Światekovou. „Tentokrát udělám vše pro to, abych tu zůstala až do konce,“ dodala Sabalenková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme