Autor

Veronika Paroulková

Moderování se věnuje od 17 let, kdy začala v soukromém rádiu. Od té doby už působí za mikrofonem nebo před televizní kamerou bez přestávky dodnes.

Pracovala jako moderátorka na Classic FM (dnes Classic Praha), jako moderátorka zpravodajství v Radiu City, v ČRo Region a na Radiožurnálu, poté jako vedoucí zpravodajství a publicistiky ČRo Region. Připravovala a moderovala pořad Telefonotéka a přenosy koncertů klasické hudby pro ČRo Vltava, publicistický pořad Proti srsti v TV Prima a poté v České televizi pořady Před půlnocí, Před polednem, Studio 6, Politické spektrum, vědecký pořad Milenium a Zprávy ČT 24.

V současné době připravuje a moderuje pořad Na návštěvě pro ČRo D-dur, pořady s vědci o vědě pro ČRo Plus a v oblasti klasické hudby příležitostně moderuje pro ČT art. Kromě toho spolupracuje jako moderátorka i s festivaly klasické hudby, s pořadateli koncertů nebo s vědeckými institucemi, psala články o klasické hudbě pro Divadelní noviny a je spoluzakladatelkou portálu o klasické hudbě KlasikaPlus.cz, kde zároveň publikuje.

Veronika Paroulková vystudovala Právnickou fakultu UK, zpěv na Konzervatoři J. Ježka a soukromě hru na klarinet. Kromě klasické hudby je její zálibou golf a fotografování, ráda cestuje, chodí v přírodě, tančí nebo lyžuje. Jako koníčka má i kvalitní vína, vaření a gastronomii. Kde to jde, potkáte ji s fenkou Westíka pojmenovanou Mimi podle Pucciniho Bohémy, se kterou tvoří nerozlučnou dvojici. Její velkou láskou se stal v roce 2020 syn Kubíček.

RSS autora

Články autora

|Markéta Kaclová, Jana Zemanová, Veronika Paroulková, Ladislav Válek |Zprávy z domova

Do autobusu plného lidí narazil nákladní automobil

Do odstaveného autobusu plného lidí narazil na plzeňské dálnici nákladní automobil. K nehodě došlo 12 a půl kilometru za Prahou. Na místě zasahují hasiči, policisté a záchranáři. Jedna žena zůstala zaklíněna pod autobusem a do motolské nemocnice jí transportoval vrtulník. Zranění však utrpělo i několik dalších osob a jsou dopravováni do berounské nemocnice. Dálnice je průjezdná v jednom pruhu.

|Martin Hromádka, Miroslav Jedlička, Veronika Paroulková |Zprávy z domova

Soud poslal primátora Kladna do vazby

Kladenský primátor Milan Volf jde do vazby. Státní zástupci, kteří návrh na uvalení vazby podali, se domnívají, že Volf by měl zůstat za mřížemi proto, aby na svobodě nemohl ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. Volf ale tvrdí, že všechna obvinění jsou nesmyslná.

|Markéta Kaclová, Veronika Paroulková |Zprávy z domova

Státní zástupce zažádal o vazbu pro kladenského primátora

Žalobkyně v noci požádala soud o uvalení vazby na kladenského primátora Milana Volfa. První muž Kladna je už druhý den v cele předběžného zadržení. Kriminalisté ho viní z toho, že kladenskému hokejovému klubu nezákonně přidělil z rozpočtu města více než 40 milionů korun. Zodpovídat se bude navíc i z nákupu luxusního služebního auta Audi, které údajně pořídil bez výběrového řízení.

|Marika Táborská, Martin Hromádka, Jana Martínková, Veronika Paroulková |Zprávy z domova

Batole zemřelo po útoku psa

V Kovansku na Nymbursku v pátek napadl pes malé dítě. Kříženec labradora s dobrmanem, který patřil rodině, způsobil jedenapůlroční holčičce tak vážná zranění, že jim okamžitě podlehla.