Archiv | zprávy ze dne 6. srpna 2016

| ČTK |LOH 2016 Rio de Janeiro

Tenistky Strýcová a Šafářová se v Riu probojovaly do 2. kola. Štěpánek s Rosolem ve čtyřhře končí

Česká tenistka Barbora Strýcová postoupila do 2. kola olympijského turnaje a připsala si na konto první výhru pod pěti kruhy. Belgičanku Yaninu Wickmayerovou v Riu de Janeiru porazila 7:6 a 6:1. V dalším zápase šestnáctá nasazená narazí na Italku Saru Erraniovou. Lucie Šafářová otočila v 1. kole olympijského turnaje v Riu zápas proti Italce Karin Knappové a postoupila po výhře 4:6, 6:1, 6:1.

| ČTK, mta |Zprávy z domova

Extrémní vedra nás už do konce prázdnin nečekají, předvídají meteorologové

Žádná extrémní vedra již Česko do konce prázdnin zřejmě nezasáhnou. Jen začátkem příštího týdne se ještě místy mohou objevit třicítky, ale v dalších týdnech až do začátku září bude průměr denních teplot kolem 24 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Množství srážek v příštích čtyřech týdnech také nebude pravděpodobně nijak mimořádné.

|Štěpán Macháček |Zprávy ze světa

Muži s ovázanými hlavami v centru Istanbulu? Město je Mekkou vlasové transplantace

Turecký Istanbul se stal oblíbeným cílem plešatých mužů. Dostaveníčko si tam dávají hlavně pánové z východu, kteří mají pocit, že jim na hlavě něco chybí. Největší turecké město je už několik let velmocí vlasové transplantace. Funguje v něm 350 specializovaných klinik a klienti v nich utrácejí stovky milionů dolarů ročně. Ceny za nové vlasy jsou totiž v Turecku velmi příznivé.

|Martin Dorazín, ČTK |Zprávy ze světa

Vůdce luhanských povstalců přežil pokus o atentát. Výbuch u jeho auta zranil několik lidí

Šéf luhanských povstalců Igor Plotnickij přežil pokus o atentát, byl při něm ale podle východoukrajinských zdrojů těžce zraněn. Nálož vybuchla u jeho auta, zranění utrpělo ještě několik dalších osob. Plotnickij byl převezen do nemocnice v Luhansku na separatistickém východě Ukrajiny. Luhanské informační středisko oznámilo, že šlo o pokus o atentát, neuvedlo ale, kdo za ním stojí.

|Martin Balucha, Jana Klementová |Zprávy ze světa

Cesta k moři se opět protáhne. Na řidiče čeká zdržení v Rakousku, Slovinsku i u Záhřebu

Řidiči cestující do Slovinska, Chorvatska a Itálie musí i tento víkend počítat se zpožděním a zácpami. Až hodinového kolony se tvoří například u Vídně, zdržení ale na řidiče čeká také u slovinských hranic a města Záhřeb. Podle rakouského autoklubu se kolony tvoří hlavně kvůli tomu, že na dovolenou vyjela druhá vlna německých řidičů z Bavorska a Bádenska-Württemberska.

| ČTK |LOH 2016 Rio de Janeiro

Místo Zabelinské Sáblíková v Riu nepojede. Ruska uspěla s odvoláním u arbitráže

Možnost, že by Martina Sáblíková startovala v cyklistické časovce na olympijských hrách v Riu de Janeiru místo Rusky Olgy Zabelinské, zřejmě padla. Dvojnásobná bronzová medailistka z Londýna Zabelinská, která byla z olympiády vyloučena kvůli dopingové minulosti, podle agentury R-Sport uspěla s odvoláním k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS).

|Zuzana Švejdová |Ekonomika

Češi se bojí cestovat do Turecka. Prodeje zájezdů se letos propadly až o polovinu

Bezpečnost regionu je pro lidi při výběru dovolené stále důležitější. Aktuálně to pociťuje Turecko. Země po nepovedeném vojenském převratu bojuje s razantním úbytkem turistů. Jen české cestovní kanceláře tam letos prodaly zhruba o polovinu méně zájezdů než loni. Podle odhadu Asociace cestovních kanceláří a agentur tam vycestuje sotva 80 tisíc Čechů. Loni jich bylo 162 tisíc. Klesají proto i ceny zájezdů. V průměru jsou oproti minulému roku levnější o tisíce korun.

|Jaromír Marek |Zprávy ze světa

Děti nevykuřovat a nepít alkohol. Češi učí kambodžské matky, jak pečovat o novorozence

Úmrtnost novorozenců je v České republice jedna z nejnižších na světě. Ne všude je ale lékařská péče na tak vysoké úrovni. Čeští aktivisté se proto už třetím rokem snaží šířit osvětu v Kambodži. Stačí jim k tomu mobilní telefon a hlasové zprávy, které učí Kambodžanky, jak v prvních týdnech správně pečovat o novorozence. Většina lidí v Kambodži žije na venkově, kde nemají ani internet ani televizi. Mobil ale mají skoro všichni.

|Ondřej Golis |Zprávy z domova

Moje odsouzení je právní omyl, tvrdí Otipka z growshopu. Případ žene k Nejvyššímu soudu

Jeden z majitelů velkoobchodu growshop Michal Otipka vytáhl do boje proti trestu, který si odnesl od Městského soudu v Praze. V dubnu od něj odešel s roční podmínkou. Otipka i jeho odsouzený spolupracovník Jakub Smolík podali proti verdiktu dovolání. Vadí jim například, že soudy nepřipustily jimi navrhované důkazy. Nejsledovanější případ policejní akce proti growshopům tak míří k Nejvyššímu soudu.

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru