Ze školních jídelen odebírá obědy více strávníků než před půl rokem. Vyplývá to z údajů škol v Ostravě, které Český rozhlas oslovil. Na obědy chodí víc žáků i mimoškolních strávníků.
Za rok zachránili 18 tisíc porcí jídel, denně to činí 66 obědů. A předali je charitám. „To je obrovské množství, když si vezmete, že by ty porce skončily v koši,“ říká manažerka projektu Zachraň oběd.
Kuchařky z mateřské školy Podlesí u Příbrami vaří dětem s péčí a láskou. Letos vyhrály soutěž ve vaření v Makro akademii v Praze a odvezly si zlatý pohár.
V Česku vzniká vědecké centrum, které má pomoct se zvládáním zdravotnických hrozeb, píše deník E15. A školní jídelny podle Mf Dnes zdražují a mění i skladbu jídelníčku. Více ve výběru z médií.
Nejde ani tak o povinnost, jako spíš o dobrou vůli některých škol vylepšit stravovací návyky, tedy něco, co ovlivňuje zásadně naši kondici, náladu a zdraví. Příkladů je hodně.
Praha||Pavel Maurer|Vaření a jídlo|Gastroglosa Pavla Maurera
V září se děti nevracejí jen do školních lavic, ale taky do školních jídelen. Většina z nás si ale pamatuje, že úroveň tamního stravování není nijak vysoká. V posledních letech se to ale mění.
V sobotním tisku se dočtete, že si Češi podle Mladé fronty DNES stále více oblibují leteckou dopravu. Více se dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál.
Nová pravidla ochrany duševního vlastnictví, spor Česka s Diag Human či zvýšení mezd zaměstnanců Škoda Auto. To jsou témata, která se objevují ve středečním tisku, jejich přehled sestavil Radiožurnál.