Polští politici budou dnes hledat protikrizová opatření

Polský prezident Lech Kaczyński svolal na dnešek krizovou poradu odborů, zaměstnavatelů, ekonomů a zástupců vlády a samospráv. Společně se mají pokusit najít východisko ze současné globální finanční krize.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lech Kaczynski

Lech Kaczynski | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Podle prezidenta Lecha Kaczyńského vyvíjí polská vláda malou aktivitu a její kroky nejsou s to odvrátit současnou krizi. Prezident se proto rozhodl, že svolá poradu, které se zúčastní zástupci všech důležitých společenských skupin a také ekonomičtí odborníci.

Prezident Kaczyński poněkud nečekaně pozval i předsedu vlády Donalda Tuska. Dosavadní politika naschválů mezi prezidentem a premiérem teď musí stranou.

Donald Tusk zase na důkaz dobré vůle zajistil prezidentovi místo na neformálním ekonomickém summitu Evropské unie, který bude tuto neděli v Bruselu.

Přečtěte si také:
Polská vláda pomůže lidem v nouzi splácet hypotéky
Polská vláda zasáhla ve prospěch zlotého

Martin Dorazín, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme