Český T-Mobile mění generálního ředitele. S kauzou e-shopu Mamut to podle firmy nesouvisí

V T-Mobile Česká republika skončil ve funkci generální ředitel Jose Perdomo Lorenzo. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí T-Mobile Patricie Šedivá. Změna vedení se odehrává v době, kdy česká pobočka přišla o nejméně 2,5 miliardy korun kvůli dodávkám elektroniky značky Apple do e-shopu Mamut. Podle firmy změna s kauzou ale nesouvisí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Perdomo

José Perdomo | Zdroj: T-Mobile

Perdomo Lorenco vedl také Slovak Telecom, celkem působil v nejvyšší pozici pět let. Od 1. ledna 2024 se přesouvá do Německa, kde bude mít na starosti kompletní strategii a transformaci skupiny Deutsche Telekom a bude odpovídat přímo generálnímu řediteli skupiny Timotheovi Höttgesovi.

Personální změna se odehrává v době, kdy právě česká pobočka T-Mobile přišla nejméně o 2,5 miliardy korun kvůli dodávkám elektroniky značky Apple do e-shopu Mamut. Ten letos na jaře zkrachoval poté, co se ukázalo, že z něj zmizelo přes sto tisíc mobilů a přes 360 tisíc sluchátek v hodnotě až kolem pěti miliard korun.

Zkrachovalý e-shop Mamut: Koukněte na číslo svého iPhonu a můžete dostat až 100 tisíc korun odměny

Číst článek

Hlavním dodavatelem zařízení byl právě T-Mobile a patří také k největším věřitelům v současném insolvenčním řízení.

Podle mluvčí společnosti T-Mobile Patricie Šedivé ale odchod nejvyššího manažera z české pobočky s kauzou e-shopu Mamut nijak nesouvisí.

V tiskové zprávě sám Jose Perdomo Lorenzo uvedl, že se mu z tuzemska po pěti letech neodchází lehce: „Za tu dobu jsme si prošli několika globálními krizemi, které se nám podařilo zvládnout především díky skvělým lidem, kteří v T-Mobile pracují a neustále ho posouvají dál. Nebude se mi lehce loučit ani s Českou republikou, již jsem si pro její dechberoucí historická místa a úžasné přírodní scenérie velice oblíbil, ani se Slovenskem, kam jsem často jezdil. Nazrál však čas postavit se nové výzvě, na kterou se již nyní moc těším.“

Perdomo Lorenzo zůstane ve funkci v Praze až do konce roku. Nový generální ředitel T-Mobile CZ a Slovak Telekom bude podle sdělení společnosti oznámen po ukončení výběrového řízení.

Jana Klímová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme