Ve věku 96 let zemřela herečka Angela Lansburyová, proslavil ji detektivní seriál To je vražda, napsala

Ve věku 96 let zemřela v úterý americká herečka britského původu Angela Lansburyová, která se proslavila rolí Jessiky Fletcherové v detektivním seriálu To je vražda, napsala. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odkazem na prohlášení rodiny.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 96 let zemřela herečka Angela Lansburyová

Ve věku 96 let zemřela herečka Angela Lansburyová | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Lansburyovou čeští diváci znají především díky roli spisovatelky a amatérské detektivky Fletcherové ze seriálu To je vražda, napsala. Roli hrála dlouhých dvanáct let, od roku 1984 do roku 1996. Jeden z nejdelších detektivních seriálů televizní historie také léta produkovala.

Herečka dostala během své sedmdesát let dlouhé kariéry mnoho dalších televizních, filmových i divadelních rolí. Třikrát byla nominována na Oscara a říkala, že přes počáteční zklamání byla nakonec ráda, že slavnou sošku nikdy nezískala. Lansburyová se totiž domnívala, že by to její kariéře spíše uškodilo, než prospělo.

Lansburyová se narodila v roce 1925 v Británii a do Spojených států přesídlila s matkou a bratrem z válečného Londýna. Britská královna Alžběta II. ji v roce 2013 vyznamenala za zásluhy šlechtickým titulem Dáma britského impéria. V neděli by Lansburyová oslavila 97. narozeniny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme