Jeden z nejslavnějších Elvisových hitů slaví 60 let. Připomeňte si přelomovou píseň

K nahrání jeho prvního singlu mu stačily pouhé čtyři dolary. Ty další už ale byly rozhodně dražší. Přesně před 60 lety nahrál Elvis Presley svůj hit Its Now Or Never.

Tupelo - Mississippi Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elvis Presley

Elvis Presley | Foto: Sony Music

Jednou nahoře, jednou dole – taková byla kariéra hudební legendy Elvise Presleyho. Přesně před 60 lety nahrál jednu ze svých nejznámějších skladeb.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si jednu z nejznámějších skladeb Elvise Presleyho, kterou nahrál přesně před 60 lety

„Teď, nebo nikdy, moje láska nepočká,“ zpíval před mikrofonem v nashvillském nahrávacím studiu Elvis Presley. Inspirovat se tehdy nechal slavnou italskou baladou ’O Sole Mio.

Podle hudebních kritiků je nahrávka Now or Never jakýmsi přerodem z nespoutaného muže do uhlazené romantičtější polohy. Na singlu z roku 1960 je ale i druhá píseň Mess of Blues.

Americký sen

Presleyho život se dá označit za „americký sen“, protože pocházel z chudých poměrů a chtěl se stát elektrikářem. Svým zpěvem ale dobyl svět. Směsice country a blues v podání bílého hudebníka s černošským hlasem přinesla něco, co v populární hudbě do té doby nebylo.

Během svého života prodal Elvis Presley přes 600 milionů desek, dnes už číslo překročilo jednu miliardu. Život, ale i kariéru hvězdy nakonec překazil styl života plný drog a alkoholu.

Poslední vystoupení

Poslední koncert Elvis odehrál jen dva měsíce před svojí smrtí v americkém Indianapolis. 26. června 1977 na něj tehdy přijelo 18 tisíc fanoušků.

Mnozí obdivovatelé však věří, že Presley nezemřel a jen se stáhl do ústranní. Několikrát ho prý viděli na Hawaji, Floridě, nebo Bermudách jako muže s bílým plnovousem. Podle amerických médií má však „Král rock 'n' rollu“ na světě přes 35 tisíc dvojníků.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme