Souhlasím s recenzemi. Stydím se za to, že je film spojený s mým jménem, říká autor Ramba

Nejnovější pokračování série o válečném veteránovi Rambovi se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli se v zahraničí mnoha nadšených kritik nedočkalo. A co víc, spisovatel David Morrell, autor knižní předlohy, s recenzemi souhlasí. Napsal to minulý týden na svém twitteru. „To nejlepší, co o tom filmu zvládnu říct, je, že první dvě minuty vypadaly slibně,“ dodal pak spisovatel pro magazín Newsweek.

Santa Fe / Texas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sylvester Stallone ve snímku Rambo: Poslední krev

Sylvester Stallone ve snímku Rambo: Poslední krev | Zdroj: Bontonfilm

„Souhlasím s recenzemi na Rambo: Poslední krev. Ten film je průšvih. Stydím se za to, že je spojen s mým jménem,“ napsal Morrell ve čtvrtek na svůj twitter. Později pro Newsweek v e-mailu dodal: „Když jsem odešel z kina, cítil jsem se ponížený a odlidštěný.

Morrell se přitom podílel na přípravách nového dílu série. Se Stallonem, který je podepsán také pod scénářem Poslední krve, si telefonovali. Spisovatel navrhoval, aby snímek zobrazil oduševnělého Ramba, což by zahrnovalo jeho stopování ztraceného dítěte a záchrany rodiny, kterou nikdy neměl, píše Newsweek.

I agree with these RAMBO: LAST BLOOD reviews. The film is a mess. Embarrassed to have my name associated with it.
usatoday.com/story/entertai…

16:52 – 20. 09. 2019

412 1750

Telefonická konverzace mezi dvojicí byla ale brzy přerušena. Stallone pak scénář dokončil s Matthewem Cirulnickem. Jistá podoba Morrellovy zápletky se ale do filmu nakonec dostala: Rambo se vydává do Mexika, aby zachránil svou neteř Gabrielle (Yvette Montrealová) ze spárů místního kartelu, který obchoduje s bílým masem.

Místo toho, aby byl nový film oduševnělý, tak mu duše chybí úplně,“ komentoval výslednou podobu filmu Morrell. O postavách se potom vyjádřil tak, že nejsou víc než plochými karikaturami.

Yvette Monrealová a Sylvester Stallone ve snímku Rambo: Poslední krev | Zdroj: Bontonfilm

Postava Ramba, v knize bez křestního jména, se poprvé objevila v Morrellově debutovém románu První krev. Stejnojmenné filmové adaptace se příběh veterána z války ve Vietnamu dočkal v roce 1982. Spisovatel už dříve vyjádřil své rozčarování z toho, že se jeho postava s každým novým snímkem stává méně rozpoznatelnou.

„Rambo by se mohl jmenovat John Smith a ten film by to nijak nezměnilo,“ tvrdí. „Poslední krev předpokládá, že diváci znají jeho životní historii. Komu je ale pod čtyřicet, nebude mít ani ponětí, k čemu tam proboha jsou všechny ty tunely.“

Snímek Rambo: Poslední krev vstoupil do českých kin 19. září. I přes kritiku tuzemských a zahraničních filmových recenzentů má na serveru Československá filmová databáze docela pozitivní hodnocení – 76 procent.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme