Druhé nejvyšší tržby v historii. Osmý díl Star Wars vydělal za první víkend skoro 10 miliard

Hvězdný start v kinech pro Hvězdné války. Nový díl americké filmové ságy zaznamenal v pořadí druhé nejvyšší tržby během prvního víkendu po premiéře. Lepší výsledek měla už jen předchozí epizoda Síla se probouzí, která do kin přišla před dvěma lety.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr z filmu Star Wars: Poslední z Jediů

Záběr z filmu Star Wars: Poslední z Jediů | Foto: Falcon | Zdroj: Falcon

Film s podtitulem Poslední z Jediů vydělal 220 milionů dolarů, tedy v přepočtu necelých pět miliard korun. Týká se to ale pouze Spojených států a Kanady, které jsou pro americké filmové společnosti nejdůležitější.

Červené období Star Wars pokračuje. Poslední z Jediů přináší emoční hloubku do trikového spektáklu

Číst článek

Celosvětově pak podle majitele práv ke Star Wars - společnosti Walt Disney - poslední díl vydělal už skoro 10 miliard korun. Znamená to mimo jiné to, že se film zaplatil a bude dál už jen vydělávat.

Částky ale rozhodně nejsou konečné. Film se v kinech bude vysílat ještě nejméně několik týdnů a Disney navíc vydělá další miliony dolarů na prodeji merchandisingu, který před Vánoci zcela jistě zaujme mnoho fandů po celém světě.

V Česku měla osmá epizoda premiéru ve čtvrtek. Film Riana Johnsona je vůbec nejdelší z celé ságy. Má 2,5 hodiny. Fanoušci po celém světě teď horečně diskutují o zápletce i vývoji jednotlivých postav. Jedním z taháků pro diváky mohlo být i to, že se ve filmu naposledy objevila herečka Carrie Fisherová. Představitelka princezny Leii totiž zemřela minulý rok.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme