Zpěvák Ed Sheeran vydal nové album. Představil jej krátkými videi na YouTube

Začínal jako pouliční zpěvák. Zpěvákem zůstal, jen jeho publikum se několikanásobně rozrostlo. Má za sebou nejvýdělečnější turné všech dob a s novým albem, které vyšlo v pátek, na něj určitě bude chtít navázat.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Ed Sheeran na předávání cen Earthshot awards v říjnu 2021.

Zpěvák Ed Sheeran na předávání cen Earthshot awards v říjnu 2021. | Zdroj: Reuters

Ed Sheeran hrající doma na bicí, Ed Sheeran naložený v ledové vaně nebo Ed Sheeran snící o svém ideálním rande. Novou desku zpěvák představil netradičně na krátkých videích na serveru YouTube. Podle jeho slov je album hlavně o dospívání.

„Cítím, že se můj život změnil. Poslední celosvětové turné k desce Divide bylo opravdu šílené. Je to trochu jako aplikace v telefonu, kde jsou tři tlačítka – start, stop a pauza. Musel jsem pozastavit svůj osobní život. Když ale to turné skončilo, tak jsem zase mohl stisknout tlačítko start. Sice jsem teď nahrával novou desku, ale dokázal jsem taky všechno dohnat a mám pocit, jako bych se usadil,“ svěřil se Sheeran podcastu New Music Daily. 

Sheeran pojmenovává desky podle matematických znamének. Po debutovém album s označením + z roku 2011 následovaly ještě názvy x a ÷. Teď k nim britský zpěvák s irskými kořeny přidává ještě desku =. 

S novým albem se Ed Sheeran chtěl pochlubit veřejně na několika soukromých koncertech a také v médiích. Místo toho je ale v těchto dnech v karanténě, protože měl pozitivní test na covid-19.

„Ahoj, řídím se všemi vládními pokyny, a jsem proto v domácí izolaci. Omlouvám se každému, koho jsem zklamal. Dávejte na sebe pozor,“ vzkázal svým fanouškům přes instagram.

Elton John vydává nové album. Spolupracoval na něm i s Dua Lipou, Steviem Wonderem nebo Gorillaz

Číst článek

Ale ani doma se nenudí. Promo k nové desce, na které je 14 nových skladeb, bude dělat online. A už teď plánuje další evropskou koncertní šňůru, kterou s ohledem na všechny názvy studiových desek pojmenoval jako Matematické turné. Začne příští rok v dubnu v irském Dublinu a pokračovat bude v Německu nebo Rakousku a v Polsku. 

A nová deska není jediná novinka. V následujících týdnech by měl vydat speciální vánoční singl, který nazpíval s Eltonem Johnem. A i ten by se po boku nových písní mohl zařadit na nejvyšší místa světových hitparád.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme