Návrat kytaristy a hvězda na chodníku slávy. Red Hot Chili Peppers vydávají desku Unlimited Love

Kapela Red Hot Chili Peppers za víc než třicet let svého působení vystřídala hodně podob, několik žánrů, ale taky kytaristů. A tak se po 15 letech k legendární kalifornské skupině vrátil kytarista John Frusciante a společně nahráli novou desku, která vychází v pátek.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Red Hot Chili Peppers

Zleva zpěvák Anthony Kiedis, basový kytarista Michael „Flea“ Balzary, navrátivší se John Frusciante a bubeník Chad Smith | Zdroj: Reuters

„Chemie mezi námi stále funguje,“ těmito slovy kapela Red Hot Chili Peppers láká na album Unlimited Love. S osmnácti novými funk-rockovými písněmi chce navázat na úspěšné desky Stadium Arcadium a Californication.

Přehrát

00:00 / 00:00

Red Hot Chili Peppers vydávají desku Unlimited Love

Novou desku kapela potvrdila teprve na začátku letošního února. Podle frontmana Red Hot Chili Peppers Anthonyho Kiedise ale vznikala delší dobu.

„Rozhodl jsem se, že nebudu nic cenzurovat, upravovat a vůbec se o to starat. Když jsem měl nápad, tak jsme šli s kapelou hned nahrát písničku,“ řekl Kiedis v podcastu New Music Daily.

„Neměl jsem čas dvakrát o tom přemýšlet a někdy to fungovalo opravdu dobře. Je to jako s malbou – když uděláte špatný tah, vždycky je nějaká cesta, jak ho upravit,“ doplnil zpěvák.

Grammy a hvězda

Skupina Red Hot Chili Peppers se poprvé sešla na začátku 80. let. První desku vydala v roce 1984, ta ale celosvětový úspěch neslavila. První fanoušky tak kalifornská kapela oslovila díky singlům, které odvysílala hudební stanice MTV.

Kromě zatím získaných tří cen Grammy se Red Hot Chili Peppers dočkali i své hvězdy na Hollywoodském chodníku slávy. Hvězdu s pořadovým číslem 2717 kapela slavnostně odkryla v předvečer vydání nové desky.

„Chili papričky“, jak kalifornské kapele čeští fanoušci přezdívají, se vydají s novou deskou i na celosvětové turné. Vystoupí například v Bratislavě nebo Budapešti. Prahu, kde byli naposledy v roce 2016, ale tentokrát vynechají.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme