Festival Rock for People přivítá herce Keanu Reevese. Odehraje koncert s kapelou Dogstar

Hollywoodský herec Keanu Reeves přijede příští rok na festival Rock for People. Odehraje koncert s kapelou Dogstar. Zařadí se tak do programu vedle Bring Me The Horizon, Avril Lavigne nebo Pendulum. Festival v první části června naplní prostor multifunkčního Parku 360 v Hradci Králové.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keanu Reeves na festivalu BottleRock Napa Valley Music Festival

Keanu Reeves na festivalu BottleRock Napa Valley Music Festival | Foto: Chris Tuite/imageSPACE/Sipa USA | Zdroj: Reuters

Keenu Reevese mohou znát fanoušci velkofilmů Matrix, John Wick nebo Constantin. Je ale také hráčem na basovou kytaru.

VIDEO: ,Jsme zpět.‘ Kapela Dogstar s Keanu Reevesem vydá po 23 letech album

Číst článek

„Vystoupení kapely Dogstar s Keanu Reevesem za baskytarou je pro mě splněný sen. Kapelu jsme se snažili pozvat už v devadesátých letech, ale tehdy se nám to nepodařilo a pak na dlouhých téměř 20 let nebyla aktivní,“ komentuje ředitel festivalu Michal Thomes.

Skupina Dogstar vznikla v roce 1991 jako malý projekt přátel. Tvoří ji kytarista a zpěvák Bret Domrose, bubeník Robert Mailhouse a baskytarista Keanu Reeves. Hráli jen do roku 2002, ale po dvaceti letech se rozhodli tvůrčí činnost obnovit.

Zveřejnili proto i nové album Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees, s nímž posléze objížděli Spojené státy. Nyní se přesunuli i do Evropy.

Uplynulý ročník

Jako hlavní hvězda uplynulého letošního programu Rock for People se na bývalém letišti v Hradci Králové představila britská kapela Muse.

Rozpočet festivalu v roce 2023 podle pořadatelů dosáhl na téměř 200 milionů. Minulý rok byl zhruba poloviční.

Festival se na bývalém vojenském letišti koná od roku 2007, kam ho z kapacitních důvodů přestěhovali z Českého Brodu. Letošní ročník Rock for People navštívilo 37 000 lidí.

fos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme