SOUTĚŽ: Deník tramvajačky. Vyhrajte knižní zápisník ‚hvězdy‘ pražského dopravního podniku

Odmalička si přála stát se buďto prezidentkou, nebo tramvajačkou. Nakonec se Karolíně Hubkové splnilo to druhé. Jak se dívá na svět z kabiny řidičky tramvaje? Proč opustila svět modelingu a vybrala si profesi, která bývá vnímána jako tradičně mužská? A co má ráda na retro tramvajích? O odlehčené vyprávění nejen z pražských tramvajových kolejí si můžete tento týden zahrát v pravidelné knižní soutěži serveru iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Hubková se tramvajačkou stala v roce 2013. Rozčilovalo jí ale, jak společnost na její povolání hledí, a tak se s tím rozhodla něco udělat. Začala psát a prezentovat nevšední zážitky všedních dní na internetu.

Díky nadšení a lásce pro svou profesi se možná dostala tam, kam žádná jiná žena před ní. Začala vyprávět o historii – a možná ji i tak trochu psát.

„Je šest hodin ráno a já poprvé přejela Prahu s linkou 9 ze Žižkova do Řep,“ popisuje Hubková zážitek obyčejného prosincového rána v kabině řidičky tramvaje. „Jediné pozitivum ranních směn jsou ty nádherné výhledy na východ slunce nad Prahou. Město se probouzí, lidé spěchají do práce a je vidět, že jim v hlavě běží denní seznam úkolů, co musí stihnout.“

Tramvajačka se dál pozastavuje nad tím, jak se ve svém spěchu nikdo nekochá nádherou zabarveného nebe. „Na mostě jsem trochu snížila rychlost. Ovšem při pohledu do kamery ve voze vidím, že hlavu nezvedl od mobilu skoro nikdo. Vaše chyba! řeknu si a obdivuji Hrad sama,“ přidává.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Právě přílišné zahledění se do mobilu označila Hubková v nedávném rozhovoru pro Český rozhlas Plus za jeden z největších zlozvyků pražských cestujících hromadnou dopravou. 

V rozhovoru došlo i na věčné téma oblíbených tramvají. V tom má Hubková docela jasno: svou milovanou tramvaj KT8 má totiž vytetovanou na stehně. „Méně oblíbené jsou moderní tramvaje, protože jsem milovnice historie. Tramvaje plné počítačů moc nemusím,“ vysvětluje.

Knižní vydání Deníku tramvajačky, doplněné o ilustrace Moniky Pavlovičové, vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih Deník tramvajačky, napište nám až do tohoto pátku 21. července do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Kolik je v Praze v provozu nočních tramvajových linek?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme