Zpěvák Mick Jagger slaví osmdesátiny. Místo pódia chystá oslavu mezi rostlinami v botanické zahradě

Britský zpěvák Mick Jagger slaví osmdesáté narozeniny. Otec osmi dětí a rocková legenda plánuje oslavu na neobvyklém místě – v Chelsea Physic Garden, což je jedna z nejstarších botanických zahrad v Evropě. Vznikla v roce 1673 a Jagger si ji pro oslavu svých osmdesátin zamluvil celou. Očekává až 300 hostů.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MIck Jagger

MIck Jagger | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Zpěvákovy kulatiny si připomíná mimo jiné také francouzská galerie v Nice, která připravila velkou retrospektivní výstavu fotografií ze šedesátileté Jaggerovy hudební kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakou lidovku zazpíval Mick Jagger na koncertě v Praze? Poslechněte si reportáž

Mick Jagger je otcem osmi dětí – nejstarší dceři je 52 a nejmladšímu synovi 6 let. Toho má s 37letou americkou baletkou Melanie Hamrickovou, se kterou se nedávno zasnoubil. Je také dědečkem pěti vnoučat a má tři pravnoučata.

Od dnes už legendárního prvního koncertu kapely Rolling Stones ve svobodném Československu uplyne 18. srpna 33 let. Přišlo na něj téměř 110 tisíc lidí a stal se symbolem definitivního konce komunistického režimu.

Zatím poslední koncertní turné kapela odehrála loni, ke svému 60. výročí založení. Bohužel už ale bez bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel před dvěma lety. Česko na seznamu zastávek tentokrát chybělo, naposledy – celkově po šesté – tak mohli tuzemští fanoušci Rolling Stones vidět v roce 2018 v rámci turné No filter. Do pražských Letňan tehdy dorazilo 50 tisíc lidí. Další koncerty zatím kapela nechystá.

Alžběta Havlová, agf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme