Amazon natočí vlastní verzi Pána prstenů. Adaptace Tolkiena se má stát nejdražším seriálem v historii

Na Novém Zélandu se brzy začne natáčet televizní seriál Pán prstenů. Oznámila to firma Amazon, která už má připravený scénář na motivy příběhů ze světa J. R. R. Tolkiena. Podle britské BBC půjde o nejdražší seriál v historii. Amazon ve dříve zveřejněném videu odhalil pouze členy realizačního týmu. Konkrétní detaily příběhu společnost zatím tají.

Wellington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natáčení televizního seriálu Pán prstenů vyjde Amazon v přepočtu asi na 23 miliard korun.

Natáčení televizního seriálu Pán prstenů vyjde Amazon v přepočtu asi na 23 miliard korun. | Foto: Tim Hahlgan | Zdroj: Pexels

Děj se bude odehrávat v takzvaném Druhém věku Tolkienova světa, tedy z období před příběhy z knih Pán prstenů a Hobit. Podle britského experta na Tolkienovo legendárium Toma Shippeyho zakázali vlastníci autorových děl tvůrcům použít většinu zápletky obou příběhů. Právní tým vlastníků ale informaci nepotvrdil.

Režisér Pána prstenů natočí dokumentární film o Beatles. Použije dosud nezveřejněné záběry skupiny

Číst článek

Spekuluje se, že by se seriál mohl zaměřovat na život mladého Aragorna, jednoho z hlavních hrdinů Tolkienovy trilogie, kterého na filmovém plátně ztvárnil herec Viggo Mortensen.

Natáčení seriálu vyjde americký Amazon v přepočtu asi na 23 miliard korun. Nedávno skončená poslední série Hry o trůny vyšla konkurenční HBO na 2 miliardy korun.

Prehistorický půvab

V souboji o místo, na němž se nový seriál bude natáčet, nakonec opět zvítězil Nový Zéland. Země, do níž režisér Peter Jackson zasadil původní trilogie Pán prstenů a Hobit, tak porazila konkurenční Skotsko. Podle britského deníku The Guardian filmaře pravděpodobně odradila ekonomická nejistota spojená s brexitem.

Natáčet budou tvůrci v Aucklandu a několika místech na Severním ostrově. Studia ve Wellingtonu jsou totiž vytížena přípravami pokračování filmu Avatar. „Přilákaly nás majestátní scenérie Zélandu, které odpovídají prehistorickému půvabu Tolkienova světa,“ řekli o volbě producenti seriálu JD Payne a Patrick McKay.

Smlouvu s Amazonem považuje vláda Nového Zélandu za velké ekonomické a politické vítězství. Podle novozélandského ministra pro ekonomický rozvoj Phila Twyforda je ambiciózní projekt „fantastickou zprávou“ pro místní filmový průmysl a pomůže k vytvoření mnoha pracovních míst. Nový Zéland zároveň doufá, že seriál přiláká do země víc zahraničních investorů.

gak, luc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme