OBRAZEM: Linie! Liberecká galerie vystavuje Čapka, Švabinského i Boudníka

Přes 70 děl především českých výtvarníků 20. století tvoří základ nové výstavy Oblastní galerie Liberec. Spojujícím prvkem obrazů, kreseb, grafik a také trojrozměrných objektů je linie, jeden ze základních prvků výtvarného jazyka.

Obrazem Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecká galerie otevřela výstavu s názvem Linie! Věnuje se základnímu prvku výtvarného umění a představuje přes 70 českých děl posledního století výhradně ze sbírek galerie.

Přehrát

00:00 / 00:00

S kurátorkou Oblastní galerie Liberec Janou Farskou Hájkovou výstavu Linie! prošel redaktor Tomáš Mařas

„Koncepce výstavy určitě není chronologická. Nějakým způsobem se opírá o české umění 20. století s tím, jak umělci pracují s linií. V každém oddílu jsou jak nejstarší věci, tak ty úplně nejnovější,“ popsala expozici kurátorka Jana Farská Hájková.

Spojujícím prvkem výstavy je linie a návštěvníci mohou vidět díla Maxe Švabinského, Josefa Čapka nebo Vladimíra Boudníka. Výstava nabízí obrazy, kresby, grafiky i trojrozměrná díla. Hostem výstavy je vizuální umělec Pavel Korbička s instalací tvořenou neonovými trubicemi. Vystavená je i unikátní koláž Jiřího Koláře s názvem Stará hudba.

Poslechněte si celou reportáž z výstavy, audio je nahoře v článku.

Tomáš Mařas, reČRoL Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme