V Brandýse nad Labem začali dobrovolníci s úklidem města, místo si mohou vybrat sami

Školáci, různé spolky jako třeba skauti, rybáři i sportovci a další dobrovolníci z řad obyvatel Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi se mohou tento týden zapojit do jarního úklidu města a okolí. Akce byla zahájena a potrvá až do neděle. Dobrovolníci si sami mohou určit, v jaké části města chtějí uklízet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid mladoboleslavských ulic

Úklid mladoboleslavských ulic | Foto: Jana Huzilová

Každý, kdo se chce jarního úklidu v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi zúčastnit, musí si vyzvednout černé pytle na odpadky. Ty jsou celý týden k dostání v brandýském infocentru nebo v boleslavském Czechpointu na radnici.

Dřív radnice nějaké oblasti úklidu vytipovala. Dnes si dobrovolníci vybírají místa sami. Většinou je to tak, že žáci uklízí okolí školy, lidé okolí svých domovů. Vyráží ale i do přilehlých lesů nebo letního areálu Houšťka.

Pytle plné odpadků nechají pak u svých popelnic a v příštím týdnu je společnost zajišťující svoz komunálního odpadu odveze. Pytle může dobrovolnická úklidová četa nechat i v areálu Houšťka. Musí to ale předem nahlásit na městský úřad.

Město do úklidu zapojuje dobrovolníky už potřetí a právě pod názvem Jarní úklid. Před tím se akce jmenovala ‘Uklízíme po čuňatech‘, ale tento název se neujal.

Loni se uklízelo až po Velikonocích. Vzhledem k tomu, jak je teď hezky, se radnice rozhodla zorganizovat úklid o něco dřív. Obvykle se ho účastní desítky, někdy i stovky lidí.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme