Místo zahrádkářské kolonie v Brandýse nad Labem bude obchodní centrum

Zastupitelé Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi včera večer schválili plán vybudovat v Brandýse nad Labem v Zápské ulici namísto zahrádkářské kolonie další obchodní centrum. Po několika letech totiž schválili směnu pozemků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brandýs nad Labem - zasedání zastupitelů

Brandýs nad Labem - zasedání zastupitelů | Foto: Pavel Pavlas

„Ze strany města jsou splněny všechny podmínky, aby investor mohl postavit obchodní centrum. Je směněn pozemek a je odsouhlasena plánovací smlouva, která nastavuje napojení na městskou infrastrukturu,“ vysvětluje starosta Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi Ondřej Přenosil z ODS.

Město investorovi přenechá pozemky u výpadovky z města na dálnici, se kterými už první územní plán z roku 1995 počítal pro průmyslovou zástavbu. Město za něj získá dvojnásobně velký pozemek v centru města, na kterém plánuje vybudovat park.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání zastupitelů Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi sledovala redaktorka Alena Rokosová

Zahrádkáři, jejichž kolonie se na místě nachází, protestovali. Investor jim nabídl kompenzaci za vzrostlé stromy a také prodloužil lhůtu pro opuštění pozemku. Nemusí nic kácet ani likvidovat, to provede sám investor.

Náhradní pozemky zahrádkářům zajistí město. Vytipovalo je na západním okraji Brandýsa mezi čerpací stanicí a zástavbou. Leží u míst, kterými povede budoucí obchvat.

Z hlediska města a politického vedení je o výstavbě rozhodnuto. Teď musí investor podat žádost o územní rozhodnutí. Odhaduje, že začít stavět by se mohlo začátkem příštího roku.

A.Rokosová, Vojtěch Man, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme