Ministerstvo školství zlepší stravování a pohyb dětí. Startuje projekt Zdravý životní styl

Ministerstvo školství se zaměří na zdravotní stav českých dětí. Podle úřadu jsou totiž obéznější než jejich vrstevníci v evropských zemích. Ke zlepšení jejich stravování a pohybu má pomoci program Zdravý životní styl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti připravené na člunkový běh a skok do dálky z místa

Děti připravené na člunkový běh a skok do dálky z místa | Foto: Michal Trnka

„My musíme začít s pozitivní osvětou. Máme nejtlustší děti na světě, nejvíc kouří, začínají mezi nimi na prvním stupni i drogoví dealeři. Výsledky, které jsme v poslední době viděli, jsou alarmující. Já se domnívám, že na to nemůžeme čekat, že se to nějak samo vyřeší, ale musíme tomu napomoci,“ vysvětluje ministr Marcel Chládek z ČSSD.

Zdravý životní styl bude spojen jak s pohybem, tak se zdravou výživou. Ministrův resort chce mimo jiné podporovat školní jídelny:

„Problém je, že máme řadu dětí, které nemají jedno teplé jídlo denně. Budeme vytvářet tlak, abychom automaty s nezdravou výživou a pitím dostali ven ze škol,“ dodává Chládek.

Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme