Roudnická nemocnice otevřela novou dialýzu. Ošetří až 36 lidí za den

Lidé z Roudnicka, kteří trpí nemocnými ledvinami, to budou mít na dialýzu blíž. V Podřipské nemocnici v Roudnici nad Labem totiž otevřeli nové dialyzační středisko. V plném provozu plánují na roudnickém dialyzačním oddělení ošetřit až 36 lidí za den.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nemocnici v Roudnici nad Labem otevřeli nové dialyzační středisko

V nemocnici v Roudnici nad Labem otevřeli nové dialyzační středisko | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

Na úvod asi 22 pacientů, kteří bydlí v bezprostředním okolí. Kteří už se v Litoměřicích hlásili, že by raději chodili sem,“ říká Vladimír Vojanec ze společnosti B-Braun, která středisko provozuje.

Dialýza v Roudnici pomůže například Jiřímu Hatkovi. Docházet na ni musí třikrát týdně a dříve jezdil do 18 kilometrů vzdálených Litoměřic.

„Teď to mám patnáct minut pěšky nebo dvě minuty autem,“ raduje se pacient.

Vybudování dialyzačního střediska vyšlo v Roudnici nad Labem na 30 milionů korun, polovinu stálo zdravotnické vybavení, druhou stavební úpravy. Včetně projektové přípravy trvaly práce na jeho spuštění téměř rok.

V nemocnici v Roudnici nad Labem otevřeli nové dialyzační středisko | Foto: Jan Bachorík

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme