Ogrodníková získala na Evropských stříbro, svůj oštěp poslala do vzdálenosti 61,75 metru

Oštěpařka Nikola Ogrodníková získala stříbro na Evropských hrách. Výkonem 61,75 metru vyhrála soutěž v první divizi mistrovství Evropy atletických družstev, ale celkově ji předčila Lotyška Lina Muzeová, která ve druhé divizi hodila ve čtvrtek 62,38 metru.

Chorzów (Polsko) (Aktualizováno: 17:27 25. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Ogrodníková

Nikola Ogrodníková | Zdroj: Reuters

Ogrodníkové se v Chorzówě povedl nejlepší závod v dosud nepříliš vydařené sezoně. Její první hod byl ještě pod padesát metrů, pak ale ukončila trápení z posledních třech závodů a vrátila se za šedesát metrů.

Výkon 60,55 znamenal posun do čela první divize a na druhé místo Evropských her. Tuto pozici si pak čtvrtým pokusem 61,75 upevnila.

Cenný kov z Evropských her získala jako jediná z elitní divize. Druhá za ní skončila Němka Christin Hussongová, které ale výkon 60,05 stačil jen na celkové páté místo. Byly před ní bronzová Rakušanka Victoria Hudsonová (60,27) i čtvrtá Estonka Gedly Tugiová (60,19).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme