Sparta zvítězila nad Bohemians a je krok od titulu, Slavia díky výhře nad Plzní udržela naději

Fotbalisté Sparty ve třetím kole ligové nadstavby doma udolali Bohemians 1905 po obratu 2:1 a jsou krok od mistrovského primátu. Dva zápasy před koncem sezony dál vedou tabulku skupiny o titul o pět bodů před druhou Slavií. Ta na svém hřišti porazila Plzeň rovněž 2:1 a udržela naději na titul.

Praha (Aktualizováno: 20:07 20. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty slaví

Fotbalisté Sparty slaví | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

V úterý se Letenští představí na Slovácku a jejich úhlavní rival bude hrát v Olomouci. Sparťanům k jistotě prvního triumfu v nejvyšší soutěži po devíti letech stačí bez ohledu na výsledky Slavie získat bod.

Nic nevzdáváme, ale umíme počítat. Bodový rozdíl je velký, říká po prohraném derby kapitán Slavie Holeš

Číst článek

Bohemians v pražském derby poslal do vedení v 58. minutě Adam Jánoš, ale v polovině druhého dějství srovnal z penalty Ladislav Krejčí mladší a v 85. minutě dokonal obrat Jan Kuchta. Sparta porazila vršovický tým potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a natáhla sérii bez prohry už na 20 kol.

„Klokani“ v nejvyšší soutěži potřetí po sobě nezvítězili a mají stejně bodů jako Slovácko, které s nimi bojuje o čtvrtou příčku, znamenající účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy.

Slavia - Plzeň

Duel v Edenu rozhodl dvěma góly v páté a 69. minutě slávistický útočník Václav Jurečka. Za Plzeň se prosadil Nigerijec Rafiu Durosinmi v 56. minutě. Pražané potvrdili pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí, když zvítězili v 16. ze 17 utkání ligového ročníku.

Slavia doma v nejvyšší soutěži neprohrála s Viktorií 13. zápas po sobě a navázala na březnový triumf 2:1. Západočeští obhájci titulu nezvítězili v lize popáté za sebou, ale už od minulého kola mají jisté konečné třetí místo.

FINÁLE FORTUNA:LIGY - 3. kolo nadstavby, skupina o titul:

Slovácko - Olomouc 2:2 (1:0), Sparta - Bohemians 1905 2:1 (0:0)

Branky: 68. Ladislav Krejčí II z pen., 85. Kuchta - 58. Jánoš. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Orel (video). ŽK: Kairinen, Zelený, Karabec, Kuchta - Jánoš, Kovařík, Prekop, Valeš. Diváci: 17 155.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)

Branky: 5. a 69. Jurečka - 56. Durosinmi. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Hurych - Petřík (video). ŽK: M. Jurásek - Jemelka, Řezník, Bílek (trenér). Diváci: 15 486.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme