San Siro uvidí milánské semifinále Ligy mistrů. AC bude proti Interu chybět zraněný Ibrahimović

Milánské velkokluby AC a Inter se po 18 letech střetnou ve vyřazovací fázi Ligy mistrů. Úvodní semifinálové utkání začíná na San Siru ve 21 hodin a všichni věří, že se tentokrát obejde bez problémů a půjde především o fotbalovou krásu.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší útočnou hrozbou AC Milán je Olivier Giroud

Největší útočnou hrozbou AC Milán je Olivier Giroud | Foto: Marco Canoniero | Zdroj: Profimedia

Druhé čtvrtfinále prestižní soutěže mezi oběma rivaly totiž v roce 2005 skončilo předčasně. V 73. minutě fanoušci Interu naházeli na hřiště světlice. Jejich tým totiž v součtu obou utkání doháněl už třígólové manko. Rozhodčí zápas zkontumoval poté, co jedna ze světlic zasáhla rameno brankáře AC Didy. Z utkání si tak fanoušci pamatují spíše než fotbal ikonické fotografie hráčů hledících na dým před tribunou na San Siru. 

Přehrát

00:00 / 00:00

V semifinále Ligy mistrů dojde na milánské derby. AC v prvním duelu přivítá Inter

Stadion, kterému AC říká San Siro a Inter Stadio Giuseppe Meazza, tak bude před plánovou demolicí v roce 2026 hostit ještě další dvě vypjatá derby navíc.

„Musíme prokázat týmového ducha, bude důležité používat hlavu a srdce. U nás o zápalu nepochybuji. Chceme ho správně zužitkovat, všechny nástrahy navíc musíme překonat s vědomím, že v dvojzápase odehrajeme náročných 180 minut,“ tvrdí trenér Interu Simone Inzaghi.

AC bez Zlatana

S tím, že budou oba zápasy vyrovnané, souhlasí i trenér AC Stefano Pioli, který jde do zápasu s odhodláním. „Musím zdůraznit týmu, aby se všichni maximálně soustředili, ale zároveň si derby v semifinále užili. Uděláme vše, abychom se dostali dál. Je to první krok a my se na něj koncentrujeme. 

AC Milán má o motivaci navíc, v jeho kádru je totiž Zlatan Ibrahimović. Legendě, které chybí jako jedna z mála evropských trofejí ta pro vítěze Ligy mistrů. Švédský útočník sice AC proti Interu nepomůže kvůli zranění na hřišti, od 21 hodin bude ale možná doufat o přiblížení k postupu do finále víc, než kdyby bojoval na hrotu útoku.

Tadeáš Skalický, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme