Sparta doma remizovala s Bohemians 1:1. Plzeň v závěru vydřela výhru v Českých Budějovicích

Fotbalisté Sparty v pátém kole první ligy v pražském derby s Bohemians 1905 remizovali 1:1. Hosté skórovali jako první zásluhou Petra Hronka, po změně stran vyrovnal Tomáš Čvančara. Oba týmy bodovaly ve čtvrtém z pěti utkání sezony nejvyšší soutěže, Letenští však po třech kolech nevyhráli a neúplnou tabulku vedou před mistrovskou Plzní jen díky lepšímu skóre.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Casper Höjer a David Puškáč

Casper Höjer a David Puškáč | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Kapitán Bohemians Jindřišek jako 12. hráč v historii samostatné nejvyšší soutěže nastoupil do 400. zápasu. Na utkání dorazila nejvyšší návštěva dosavadního průběhu prvoligové sezony - 17.305 diváků.

Hancko definitivně patří Feyenoordu. Slovenský obránce přestoupil ze Sparty do nizozemského klubu

Číst článek

"Klokani" začali na Letné výborně a v 10. minutě se ujali vedení. Puškáč nahrál Hronkovi, jenž s pomocí teče domácího kapitána Pavelky překonal gólmana Holce. Devětadvacetiletý ofenzivní hráč zaznamenal druhou branku v tomto ligovém ročníku.

V 27. minutě Holec vychytal Berana a Kovařík z dorážky napálil břevno. Na opačné straně v závěru úvodního dějství Daněk po Čvančarově přiťuknutí trefil tyč.

Letenští začali druhý poločas náporem a v 53. minutě srovnali. Daňkovu střelu ještě hostující obrana zblokovala, Čvančara se však nemýlil a vstřelil gól ve třetím kole po sobě.

Vedení na stranu "zelenobílých" mohl vrátit Puškáč, jenže v dobré pozici ve vápně zamířil mimo. Poté zahrozila Sparta, střídající Juliš se vložil do rány Höjera, ale přestřelil. V 79. minutě zachránil Vršovické stoper Křapka, který zasáhl místo Valeše při střele střídajícího Sáčka.

Sparta bodovala s Bohemians ve 29 z posledních 30 ligových duelů. Doma však nevyhrála třetí ze čtyř soutěžních zápasů v této sezoně a v součtu s minulým ročníkem pět z posledních šesti. "Klokani" venku v lize neprohráli pošesté v řadě.

Plzeň vydřela výhru

Fotbalisté Plzně po úterním postupu do skupiny Ligy mistrů vydřeli vítězství 1:0 v Českých Budějovicích. Obhájce titulu rozhodl dnešní zápas pátého ligového kola až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou střídající Jhon Mosquera.

Západočeši v lize potřetí po sobě zvítězili a protáhli soutěžní neporazitelnost už na 32 zápasů. Viktoria, která má k dobru odložený duel s Brnem, minimálně na několik hodin poskočila do čela neúplné tabulky. Dynamo naopak po dvou remízách prohrálo a čtyři kola čeká na vítězství. Jihočeši nad Plzní v nejvyšší soutěži nevyhráli už 22 utkání po sobě.

5. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)

Branky: 53. Čvančara - 10. Hronek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Kříž - Franěk (video). ŽK: Sörensen - Hála. Diváci: 17.305.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 90.+4 Mosquera. Rozhodčí: Hocek - Nádvorník, Machač - Kocourek (video). ŽK: Hellebrand, Králik, Zajíc - Tijani, Bucha, Mosquera. Diváci: 4893.

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3)

Branky: 5. a 10. Škoda, 35. Kubista. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Slavíček - Batík (video). ŽK: Škoda (M. Boleslav). Diváci: 649.

FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 66. Chramosta z pen. - 85. Klíma. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Antoníček - Machálek (video). ŽK: Heidenreich, Krob, Kratochvíl, Považanec - Boula, Takács. Diváci: 2911.

FK Teplice - Trinity Zlín 0:0

Rozhodčí: Nehasil - Vlček, Volf - Štěrba (video). ŽK: Vondrášek - Janetzký. Diváci: 2763.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme