Fotbalistům Zlína výměna trenéra prospěla. Proti třetí Olomouci vybojovali bezbrankovou remízu

Fotbalisté Zlína ve Fortuna lize po výměně trenéra remizovali v Olomouci 0:0. Hradec Králové porazil Teplice těsně 1:0, stejným rozdílem zvítězily Pardubice v Českých Budějovicích. Slovácko v domácím prostředí pouze remizovalo 1:1 s Libercem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Navrátil z Olomouce (vlevo) a Antonín Fantiš ze Zlína v souboji během utkání 13. kola Fortuna liga

Jan Navrátil z Olomouce (vlevo) a Antonín Fantiš ze Zlína v souboji během utkání 13. kola Fortuna liga | Foto: ČTK, Stanislav Heloňa | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Zlína ve třináctém kole první ligy nečekaně remizovali v Olomouci bez branek a prožili úspěšnou premiéru pod novým trenérem Bronislavem Červenkou, který v týdnu nahradil odvolaného Pavla Vrbu. Domácí měli většinu času více ze hry a dvakrát trefili brankovou konstrukci, „Ševci“ mířili do tyče jednou.

Zlínští po minulém historickém debaklu 5:9 doma s Mladou Boleslaví potřetí z posledních čtyř kol remizovali, na vítězství ale čekají už sedm ligových zápasů. „Ševci“ zůstali v neúplné tabulce na posledním místě. Olomoučtí si připsali druhý nerozhodný výsledek po sobě a poskočili na třetí příčku, kterou však mohou po dalších zápasech kola zase opustit.

Fotbalisté Zlína mají nového trenéra. Po odvolaném Vrbovi povede poslední tým tabulky Červenka

Číst článek

Hradec Králové zdolal doma 1:0 Teplice. Souboj sousedů v tabulce rozhodl ve 41. minutě premiérovou brankou v letošním ročníku slovenský záložník Lukáš Čmelík. Domácí se vítězstvím posunuli na 10. místo o bod před dnešního soupeře.

Východočeši uspěli v lize po třech zápasech a předchozích dvou porážkách. Teplice nenavázaly na triumf 1:0 z posledního vzájemného duelu, v lize prohrály potřetí za sebou a na tříbodový zisk čekají pět zápasů. V posledních pěti soutěžních utkáních navíc neskórovaly.

Pardubice vyhrály v Českých Budějovicích 1:0. Jediný gól v souboji sousedů z dolní poloviny tabulky vstřelil v deváté minutě Tomáš Zlatohlávek, který se premiérově prosadil v nejvyšší soutěži.

Východočeši v sedmém vzájemném ligovém duelu poprvé zvítězili, naplno bodovali po pěti kolech a v neúplné tabulce poskočili na dvanácté místo. Dynamo podruhé za sebou prohrálo a ze čtrnácté příčky ztrácí na Pardubice tři body.

Slovácko remizovalo s Libercem 1:1. Domácí poslal do vedení v desáté minutě Milan Petržela, o šest minut později vyrovnal Lubomír Tupta.

Slovácko v nejvyšší soutěži ztratilo na vlastním stadionu body po předchozích třech výhrách. Slovan nezvítězil ani v šestém venkovním utkání této ligové sezony a získal tam jen čtyři z celkových třinácti bodů. V neúplné tabulce poskočil tým z Uherského Hradiště na šesté místo, Severočeši zůstali devátí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme