Fotbalisté Zlína slaví první ligovou výhru, tři body do tabulky si připsalo i Slovácko

Fotbalisté Zlína v šestém kole letošní sezony Fortuna ligy poprvé zvítězili, když v domácím prostředí porazili 2:1 Teplice. Venkovní výhru naopak slaví Slovácko, kterému tři body jediným gólem utkání proti Pardubicím vystřelil Jan Kalabiška.

Praha (Aktualizováno: 19:08 26. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Zlína se radují z gólu do sítě Teplic

Fotbalisté Zlína se radují z gólu do sítě Teplic | Foto: Dalibor Glück, ČTK | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Zlína zvítězili v šestém ligovém kole nad Teplicemi 2:1. „Ševci“ vyhráli poprvé v sezoně a opustili poslední místo tabulky. Domácí poslal v 55. minutě do vedení David Tkáč a za 11 minut přidal pojistku Martin Cedidla.

V 88. minutě snížil střídající Tadeáš Vachoušek. Severočeši, kteří minule nečekaně remizovali s obhájcem titulu Spartou, už čtyři kola nezvítězili a v neúplné tabulce jsou osmí.

„Teplice budou soupeřem na naší úrovni a je dobře, že jsme duel zvládli. Je to pro nás velmi důležité vítězství a věřím, že se po něm odrazíme ke středu tabulky,“ řekl na tiskové konferenci domácí trenér Pavel Vrba.

Slovácko zvítězilio v Pardubicích 1:0 a v neúplné tabulce se posunulo na třetí místo. Jedinou branku vstřelil ve 21. minutě Jan Kalabiška.

Tým z Uherského Hradiště v sezoně nejvyšší soutěže popáté bodoval, naopak Východočeši prohráli potřetí z posledních čtyř kol a jsou třináctí.

„Jsem rád za tři body. Je to náplast za domácí utkání s Mladou Boleslaví (2:2), náš výkon byl velice špatný. Jsem rád, že jsme to napravili,“ řekl na tiskové konferenci kouč Slovácka Martin Svědík, který se v Pardubicích narodil a začínal tam s trenérskou kariérou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme