Slavia ve vršovickém derby nezaváhala. Bohemians porazila 6:0, čtyři góly vstřelil Jurečka

Fotbalisté pražské Slavie v úvodním kole ligové nadstavbové skupiny o titul doma rozstříleli Bohemians 1905 jednoznačně 6:0. Čtyři branky vstřelil útočník Václav Jurečka. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a dál ztrácejí dva body na vedoucího městského rivala Spartu, na jejímž hřišti se představí následující sobotu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jurečka přispěl k výhře Slavie v nadstavbě nad Bohemians čtyřmi góly

Václav Jurečka přispěl k výhře Slavie v nadstavbě nad Bohemians čtyřmi góly | Foto: Ondřej Deml, ČTK | Zdroj: Profimedia

Slavii proti „Klokanům“ poslal do vedení po půl hodině hry Jurečka, dalších pět branek domácí přidali po změně stran. Tři z nich obstaral Jurečka, zbývající pak David Douděra a Mick van Buren. „Červenobílí“ zdolali vršovického soupeře v Edenu i ve třetím soutěžním utkání za poslední měsíc: na začátku dubna v semifinále domácího poháru nad ním zvítězili 3:2 po prodloužení a poté v lize 3:0.

Bez Olayinky a Masopusta. Fotbalová Slavia přišla do konce sezony o dva klíčové hráče

Číst článek

„Výkon ve druhém poločase byl absolutně dominantní a skvělý. Některé góly byly krásné. Všechno korunoval Venca Jurečka. Nejenom góly, ale celkově i výkonem. Jsme rádi, že jsme se odvděčili divákům,“ řekl Trpišovský na tiskové konferenci.

Bohemians vyrovnali svůj nejvyšší debakl v historii samostatné nejvyšší soutěže. Stejným poměrem prohráli v sezoně 1996/97 v Drnovicích a v minulém ročníku také v Plzni.

Slavia vstoupila do utkání s pětibodovou ztrátou na Spartu, která dnes vyhrála v Olomouci 1:0, a bez zraněného kapitána Tomáše Holeše, jehož na postu stopera nahradil Taras Kačaraba.

Ve 22. minutě se míč odrazil ve vápně k Antonínu Křapkovi, hostující stoper však z úhlu přestřelil. Slavia, která ve středu ovládla domácí pohár po výhře 2:0 na Spartě, se prosadila po půlhodině hry. Centr Davida Douděry propadl před branku na Václava Jurečku, jehož neubránil Adam Kadlec, a slávistický útočník dopravil míč do sítě.

„Sešívaní“ zvýšili aktivitu a v 35. minutě málem přidali druhou branku. Gólman Martin Jedlička ale zblízka vychytal Kačarabu a poradil si i s Jurečkovou dorážkou.

Slavia rozhodla ve druhém poločase

Krátce po změně stran Matěj Jurásek v šestnáctce v dobré pozici napálil jen bránícího Kadlece. Za další minutu se však slávisté radovali po Jurečkově prudké ráně na zadní tyč. O pět minut později osmadvacetiletý hráč napřáhl z dálky a dokonal druhý hattrick v ligové kariéře.

„Když dáte první gól, chcete dát i druhý. Po druhém gólu jsem věřil, že když zkusím vystřelit z dálky, spadne to tam, že dneska je ten den, kdy vám tam spadne prakticky všechno,“ prohlásil Jurečka.

Povedený úvod druhého poločasu korunoval v 57. minutě Douděra, jenž si zpracoval centr Igoha Ogbu, přetlačil v souboji Martina Dostála a přehodil Jedličku. V ligové sezoně si připsal pátý zásah. V 66. minutě Jurečkův gól neplatil kvůli ofsajdu.

‚Nádherná atmosféra, reklama na český fotbal.‘ Trpišovský a Priske chválí fanoušky po finále poháru

Číst článek

V 82. minutě si Van Buren vyměnil balon se střídajícím Lukášem Provodem a přidal pátou branku svého mužstva. Nizozemský útočník zaznamenal 14. ligový gól v sezoně a v tabulce kanonýrů soutěže dorovnal na druhém místě jabloneckého Jana Chramostu. Vede brněnský Jakub Řezníček s 19 zásahy.

O dvě minuty později další příchozí hráč z lavičky Stanislav Tecl nahrál Jurečkovi a ten stanovil konečné skóre. Poprvé v kariéře nasázel v jednom ligovém duelu čtyři branky. V aktuálním ročníku nejvyšší soutěže si polepšil na 12 tref. Slavia má s 87 góly nejlepší útok ligy a s 25 inkasovanými brankami také nejpevnější defenzivu.

„Červenobílí“ nezaváhali v Edenu ani v 16. utkání sezony nejvyšší soutěže, z toho na svém stadionu popatnácté zvítězili.

Bohemians prohráli venku v lize potřetí za sebou a na čtvrtém místě tabulky mají náskok jednoho bodu na páté Slovácko, které hostí za týden.

„Druhý poločas byl z našeho pohledu hororový. Brzký gól na 2:0 domácí uklidnil, pak krásná střela na 3:0. V tu chvíli bylo po zápase a změnilo se to v exhibici Slavie. Jak se zdá, Slavia si hraje svou ligu. My na ni v tuhle chvíli nemáme, taková je realita,“ uvedl trenér Jaroslav Veselý.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul:

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 6:0 (1:0)
Branky: 30., 48., 53. a 84. Jurečka, 57. Douděra, 82. Van Buren. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Zelinka (video). ŽK: Jurečka - Hůlka. Diváci: 17.132.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme