Atraktivní los pro české fotbalistky. V kvalifikaci na mistrovství Evropy je čekají španělské mistryně světa

České fotbalistky se v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku utkají s úřadujícími mistryněmi světa Španělkami, dále je čekají reprezentantky Dánska a Belgie. Rozhodl o tom úterní los ve švýcarském Nyonu, které je jedno z hostujících měst závěrečného šampionátu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace žen

Česká fotbalová reprezentace žen | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Především v prvních dvou koších jsou týmy ze světové špičky. Například Španělky jsou úřadující mistryně světa a Angličanky jsou mistryně Evropy. Na los jsme všichni moc zvědaví,“ prohlásil pro webové stránky reprezentace před losem trenér národního týmu Karel Rada.

Jeho prognóza se vyplnila, české reprezentantky čekají právě hráčky, které loni v srpnu slavily premiérový světový titul pro zemi z Pyrenejského poloostrova.

Španělské fotbalistky ve finále turnaje v Austrálii a na Novém Zélandu zdolaly evropské šampionky z Anglie 1:0. Španělky jsou dlouhodobě považované za nejlepší ženskou reprezentaci, což potvrdily i minulý týden, když ovládly premiérový ročník Ligy národů UEFA.

Rozlosování skupin Ligy A kvalifikace o ME

Skupina A1: Nizozemsko, Itálie, Norsko, Finsko

Skupina A2: Španělsko, Dánsko, Belgie, Česko

Skupina A3: Francie, Anglie, Švédsko, Irsko

Skupina A4: Německo, Rakousko, Island, Polsko

Samotná porce kvalifikačních zápasů odstartuje v úvodu dubna a zápasy ve skupinách se odehrají ve třech reprezentačních oknech. V Lize A, kde hraje i český tým, je systém nastavený tak, že první dva celky z každé skupiny postoupí přímo na závěrečný turnaj. Celky na třetí a čtvrté příčce pak čekají na podzim barážové zápasy.

Finálový turnaj mistrovství Evropy hostí devět švýcarských měst a celá akce se uskuteční v termínu od 2. až 27. července 2025.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme