Fotbalisté Manchesteru United ovládli městské derby proti City 2:1. Rozhodující gól dal Rashford

Fotbalisté Manchesteru United v 20. kole anglické ligy otočili domácí derby se City a výhrou 2:1 se posunuli na třetí místo o bod za městského rivala. Obhájce titulu poslal do vedení v 60. minutě střídající Jack Grealish, v 78. a 82. minutě ale zařídili obrat Bruno Fernandes a Marcus Rashford. Čeští reprezentanti Vladimír Coufal s Tomášem Součkem nezabránili porážce West Hamu 0:1 na hřišti Wolverhamptonu.

Manchester (Aktualizováno: 18:25 14. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcus Rashford střílí gól na 2:1

Marcus Rashford střílí gól na 2:1 | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

První manchesterské derby v sezoně přineslo v říjnu divoký výsledek 6:3 ve prospěch City, dnes ale dlouho dominovaly obrany. Až po hodině hry se po De Bruyneho centru prosadil hlavou Grealish, jenž byl v tu chvíli na hřišti pouze tři minuty.

United se vrátili do hry po kontroverzní vyrovnávací brance. Rashford v jasně ofsajdové pozici pokračoval k pohybu za míčem a chystal se zakončit z hranice vápna, v poslední chvíli ale ustoupil Fernandesovi a ten se trefil přesně k tyči. Sudí Attwell nejprve ve spolupráci s asistentem odpískal ofsajd, na radu videorozhodčího ale nakonec branku uznal.

Obrat dokonal vzápětí Rashford, který se prosadil posedmé za sebou. V dresu United se podobný kousek povedl naposledy před 15 lety Cristianu Ronaldovi. Na domácím hřišti skóroval anglický útočník dokonce v devátém soutěžním utkání po sobě a vyrovnal klubový rekord Dennise Violleta z roku 1959.

„Rudí ďáblové“ ovládli derby po třech porážkách, navíc natáhli vítěznou sérii na devět soutěžních utkání. Trenér Guardiola neuspěl ve svém 500. ligovém utkání v roli hlavního kouče. "Citizens" nadále ztrácejí na vedoucí Arsenal pět bodů, „Kanonýři“ mají k dobru nedělní severolondýnské derby na hřišti Tottenhamu.

Brighton přejel Liverpool

Utkání Wolverhampton - West Ham rozhodl jedinou trefou krátce po změně stran záložník Podence. "Kladiváři", kteří dohrávali od 60. minuty už bez vystřídaného Součka, se na odpověď nezmohli a na ligovou výhru čekají od konce října. West Ham získal z posledních sedmi zápasů jediný bod a propadl se do sestupového pásma, „Vlci“ se posunuli na 16. místo.

Druhou porážku za sebou utrpěl Liverpool, tentokrát podlehl 0:3 Brightonu. Dvakrát se prosadil March, pojistku přidal v závěru Welbeck. Brighton přeskočil v tabulce dnešního soupeře a je sedmý.

Southampton vyhrál v souboji dvou posledních týmů soutěže 2:1 na hřišti Evertonu, triumf zařídil dvěma brankami kapitán Ward-Prowse. „Karamelky“ prohrály doma čtyři ligové duely v řadě poprvé od roku 1958.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme