Když výbor rozhodne, tak odejdu, komentoval trenér Šilhavý setrvání u reprezentace. Souček za ním stojí

Čeští fotbalisté zakončili říjnový program kvalifikace mistrovství Evropy vítězně. Tři dny po jasné prohře v Albánii zdolali v Plzni Faerské Ostrovy 1:0 a ve skupině jsou znovu druzí. Národní tým se proti outsiderovi dlouho trápil v koncovce, až v šestasedmdesáté minutě rozhodl z penalty kapitán Tomáš Souček.

Plzeň (Aktualizováno: 12:18 16. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: Profimedia, ČTK

Ve čtvrtek to s nimi vypadalo všelijak, po včerejšku se ale čeští fotbalisté výrazně přiblížili postupu na mistrovství Evropy. K vylepšení pozice v kvalifikační skupině jim pomohla těsná výhra nad Faeřany a také překvapivé zaváhání Poláků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý a kapitán Tomáš Souček po výhře nad Faerskými ostrovy

„Věděl jsem, že když nedám penaltu 10 až 15 minut do konce, tak je to pro nás velký problém. Bylo to hodně těžké a měl jsem to v hlavě. Bylo tam hodně otázek, jestli si ji mohou kluci vzít, ale říkal jsem, že to je ten okamžik, abych si ji vzal a pomohl týmu,“ vysvětlil reprezentační záložník Tomáš Souček. Vydřená výhra nad Faeřany má nakonec větší cenu, než se původně zdálo.

Polsko totiž v následném zápase jen remizovalo s Moldavskem, a národnímu týmu tak v listopadových duelech právě ve Varšavě a s Moldavci stačí k postupu na šampionát, bez ohledu na ostatní výsledky, i závěrečná domácí výhra.

Vydrží Šilhavý?

Zatím ale není jisté, kdo reprezentaci ve zbývajících kvalifikačních duelech povede, pozici trenéra Šilhavého se totiž v týdnu bude zabývat výkonný výbor fotbalové asociace.

„Samozřejmě příjemné to není, ale vůbec bych nechtěl hazardovat s touto pozicí, kterou zastávám. Je to nejvíc, co v českém fotbale jde. V momentě, kdy výkonný výbor rozhodne, že odcházím, nemám mužstvu co dát, tak odejdu. Jsem na to připraven,“ přiznal kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý. Ten vede reprezentaci od září 2018 a kapitán Souček by ocenil, kdyby zkušený kouč ve zbytku kvalifikace u mužstva zůstal.

Rozhovor trenéra fotbalové reprezentace Jaroslava Šilhavého po zápase s Faerskými ostrovy:

„Myslím, že jsme s ním zažili dlouhé časy a i hodně pozitivní, ať jde o Euro, nebo další věci. Já podporuji trenéra, realizační tým, všechny hráče, takže jsem s nimi. Tak to má být, když se výkonný výbor spojí s hráči, protože oni sami nejsou v kabině a neví, jak to hráči cítí,“ řekl Tomáš Souček.

Termín mimořádného jednání výkonného výboru, na kterém se bude řešit i budoucnost trenéra Šilhavého u národního týmu, oznámí fotbalová asociace v úterý.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme