Messi po sezoně skončí v PSG. ,Bude to jeho poslední zápas,‘ řekl trenér Galtier před utkáním s Clermontem

Fotbalista Lionel Messi po posledním zápase probíhající sezony proti Clermontu skončí v PSG. Informaci novinářům sdělil trenér francouzského klubu Christophe Galtier.

Paříž (Aktualizováno: 14:33 1. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Lionel Messi po sezoně skončí v PSG

Fotbalista Lionel Messi po sezoně skončí v PSG | Foto: Reuters, Pascal Rossignol | Zdroj: Reuters

„Měl jsem privilegium trénovat nejlepšího hráče v historii fotbalu. Tohle bude jeho poslední zápas v Parku princů a doufám, že se s ním fanoušci náležitě rozloučí,“ řekl kouč PSG Christophe Galtier. Naposledy se tak Messi za PSG představí v sobotu od 21 hodin proti Clermontu.

Argentina začala fiaskem, skončila extází. Fotbalový šampionát v Kataru zaujal nevšedními příběhy

Číst článek

Argentinský útočník letos v dresu mistra Francie ve všech soutěžích vstřelil 21 gólů a k nim přidal 20 asistencí. Do PSG přišel v roce 2021 jako volný hráč z Barcelony a v Paříži podepsal smlouvu na dva roky.

Messi, který na mistrovství světa v Kataru dovedl Argentince k titulu, s PSG dvakrát vyhrál Ligue 1 a s klubem získal také francouzský Superpohár.

„Letos byl opravdu důležitou součástí týmu, vždycky byl k dispozici. Myslím si, že jakékoliv kritické komentáře jsou neoprávněné,“ řekl o Messim kouč Galtier. 

„Vždy tu byl pro tým. Bylo velkým privilegiem ho během letošní sezony vést,“ dodal šestapadesátiletý trenér.

Messiho budoucnost v PSG byla již delší dobu předmětem spekulací. Ve hře je nyní podle médií odchod do Saúdské Arábie nebo návrat do Barcelony. O šikovného Argentince by měl mít zájem také Inter Miami z americké MLS, jehož majitelem je bývalý anglický reprezentant David Beckham.

spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme