Brzy se k něčemu rozhodnu, prozradil Nedvěd. Fotbal pečlivě sleduje a nevyloučil i působení v Česku

Jako hráč a poté i jako funkcionář strávil Pavel Nedvěd 21 let v Juventusu Turín, už druhým rokem je ale bez fotbalu. I proto, že odmítl nabídku stát se manažerem české fotbalové reprezentace. Možnosti ale má a blíží se prý doba, kdy ho uvidíme v nové roli, jak prozradil pro Radiožurnál Sport.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Zdroj: Profimedia

Manažerem české fotbalové reprezentace se stát Pavel Nedvěd nechtěl, ale má i další nabídky. Sám už fotbal nehraje a vyhýbá se i exhibičním zápasům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal Pavel Nedvěd na dotazy ohledně jeho možného působení v českém fotbale

„Fotbal mě pořád zajímá, i když teď nepracuji, tak zvažuji nějaké pracovní nabídky. Zvažuji velice pečlivě a brzy se k něčemu rozhodnu,“ prohlásil bývalý kapitán fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Od října 2010 se podílel na chodu Juventusu Turín jako člen vedení, o pět let později byl jmenován viceprezidentem. Předloni v listopadu ve funkci skončil.

„Rád bych ještě ve fotbale působil a jsem přesvědčený, že jednou budu působit i v českém fotbale, ale až přijde ten správný čas,“ uvažuje držitel Zlatého míče z roku 2003.

Ten podle Nedvěda na přelomu roku nebyl, když od předsedy Fotbalové asociace Petra Fouska a člena výkonného výboru Adolfa Šádka dostal nabídku stát se manažerem reprezentace.

Někdejší opora Juventusu Turín si po mnoha letech mimo Česko nebyl jistá, jestli by v tu chvíli mohla českému fotbalu pomoci.

‚Vím, jak rozhodnu.‘ Trenér reprezentace Hašek má o hříšnících z Belmonda jasno, Nedvěd ho zaskočil

Číst článek

„Samozřejmě sleduji všechny kluby, kterými jsem prošel a jsem jejich velký fanoušek,“ říká Pavel Nedvěd, který oblékal dres Sparty, Lazia Řím nebo Juventusu Turín. Aktivní kariéru ukončil v srpnu 2009.

„Abych se přiznal, fotbal mi už nechybí, aktivně nemám už ve svých letech co nabídnout, takže se vyhýbám i exhibicím,“ myslí si Nedvěd, který také nastupoval na Chebsku za Skalnou, odkud pochází.

„Rád se tam ještě podívám, ale podívám se spíš na ně, jak hrajou. Tehdy jsem si zahrál se synem a to byla pro mě hlavní myšlenka toho zápasu,“ přiznává bývalý záložník, který nechyběl u žádného z velkých okamžiků národního týmu v samostatné historii.

V roce 1996 slavil s reprezentací na Euru stříbro, o osm let později pomohl vybojovat bronz a v roce 2006 byl také u zatím jediné účasti Česka na mistrovství světa.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme