Byli jsme lepší, shodli se po výhře nad Betisem Krejčí s Haraslínem. Sparta živí naději na jaro v Evropě

Fotbalisté Sparty zůstali ve hře o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. V předposledním kole skupiny porazili Betis 1:0. Za dva týdny tak na Kypru čeká Pražany přímý souboj o přezimování v evropských pohárech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté pražské Sparty Ladislav Krejčí, Lukáš Haraslín a Qazim Laci slaví gól

Fotbalisté pražské Sparty Ladislav Krejčí, Lukáš Haraslín a Qazim Laci slaví gól | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: Profimedia

„Až do konce můžeme hrát o Evropskou ligu, to jsme přesně chtěli,“ prohlásil kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí po důležité výhře 1:0 nad Betisem Sevilla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy hráčů AC Sparta Praha Ladislava Krejčího, Lukáše Haraslína a trenéra Briana Priskeho po vyýhře nad Betisem Sevilla

„Přesně pro tenhle typ zápasů to hrajeme. Abychom se porovnávali s většími týmy než jsme my a dokázali je porážet, to se povedlo. Jsem strašně rád za celý tým, zápas jsme zvládli jak výsledkově, tak herně,“ dodává Krejčí.

Na rozdíl od prvního vzájemného duelu na začátku října v Seville tentokrát Sparta vedení udržela. Po třinácti zápasech tak Betis poprvé prohrál. Rozhodující gól dal v úvodu druhé půle Lukáš Haraslín.

„V prvním zápase proti Betisu jsme měli také velkou šanci uspět, když ne zatři, tak alespoň za jeden bod. Tam jsem v závěru ztratili kontrolu, to se nám ale teď nestalo. Nepustili jsme je do žádných velkých šancí, v tomto zápase jsme určitě byli lepší,“ říká slovenský reprezentant.

V evropských pohárech český tým porazil španělského soupeře teprve podruhé z posledních 22 zápasů. A díky remíze Glasgow Rangers s Arisem Limassol 1:1 má Sparta zase osud ve svých rukách.

„Jsem na tým hrdý. To, jak kluci hráli, bylo v mnoha ohledech fantastické. Byl proti nám velmi dobrý soupeř, který je favoritem na vítězství ve skupině. Na týmový přístup, úsilí a mentalitu jsem nesmírně pyšný,“ chválil trenér Brian Priske své svěřence.

Jarní fázi Evropské ligy zajistí fotbalistům Sparty za dva týdny v kyperském Limassolu výhra nad tamním Arisem. Remíza nebo jakákoliv prohra o gól pošle Pražany do vyřazovací fáze konferenční ligy.

Tomáš Petr, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme