Pastrňák podepsal v Bostonu osmiletou smlouvu. Český hokejista bude šestým nejlépe placeným hráčem NHL

Český hokejový útočník David Pastrňák už má o hokejové budoucnosti jasno. S Bostonem Bruins podepsal novou osmiletou smlouvu na 90 milionů dolarů. Ročně bude brát více jak 11 milionů dolarů. Smlouva vstoupí v platnost po této sezoně a bude platit až do konce ročníku 2030/2031. Aktuálně půjde o šestého nejlépe placeného hráče NHL.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

O smlouvě pro českého kanonýra, který v aktuální sezoně NHL zaznamenal už 80 kanadských bodů, se jednalo dlouhou dobu a konečný verdikt přišel den před uzávěrkou přestupů.

Momentálně druhý nejlepší střelec sezony NHL se stane šestým nejlépe placeným hráčem soutěže a jedná se o šestý největší kontrakt v historii celé ligy. Na konci dlouhodobé spolupráce s Bostonem Bruins překoná i výdělky Jaromíra Jágra.

Šestadvacetiletý havířovský rodák si po dlouhých jednáních finančně velmi výrazně polepší, po této sezoně mu vyprší šestiletá smlouva na celkem 40 milionů dolarů, kterou s klubem uzavřel v polovině září 2017. V létě se mohl stát nechráněným volným hráčem, ale zůstal dál věrný barvám Bruins. Právě Boston si ho do NHL vybral při draftu 2014 z celkově 25. místa.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme