Hokejisté Vítkovic odmítli konec semifinálové série, na ledě Hradce Králové vydřeli vítězství 2:1

Hokejisté Vítkovic vyhráli čtvrté utkání semifinále extraligy v Hradci Králové 2:1 a po prvním úspěchu v sérii snížili na 1:3 na zápasy. Přerušili tak sedmizápasovou vítěznou sérii Mountfieldu a odvrátili konec sezony. Dvěma góly to zařídil exhradecký útočník Rastislav Dej. Pátý zápas se bude hrát v úterý v Ostravě.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Vítkovic

Slavící hokejisté Vítkovic | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Vítkovice nastoupily v brance s Lukášem Klimešem, který dostal přednost před jedničkou Alešem Stezkou a zařadil se do sestavy poprvé od posledního utkání základní části. 

V čase 15:51 se hosté ujali vedení. Lakatoš přihrál zpoza branky volnému Dejovi, který překonal Machovského.

Hosté byli při chuti a k nebezpečné střele se dostal i Koch. Na druhé straně musel vytěsnit Klimeš střely McCormacka a Janka. Na přelomu první a druhé třetiny se hosté ubránili při Lakatošově vyloučení.

Poté měl dvě velké šance hostující Kalus a Ostravané nedotlačili puk v závarech za Machovského. Na Klimešovi zase ztroskotal Eberle. Při Okuliarově trestu měl nejdříve možnost v oslabení Štohanzl, ale neuspěl a hosté v dalším průběhu přesilovky zvýšili. Bukarts přihrál mezi kruhy Dejovi, jenž se trefil podruhé v utkání.

Mountfield se neprosadil při Bukartsově pobytu na trestné lavici a v 32. minutě neuspěl ani v přečíslení tří na jednoho, při němž Klimeš kryl Blainovu střelu z pozice mezi kruhy. Při trestu domácího kapitána Smoleňáka si poradil Machovský se střelami Jarůška a Bukartse.

V 37. minutě se poprvé radovali domácí. McCormack našel z pravé strany na levém kruhu Eberleho a ten překonal přesouvajícího se Klimeše. Ještě před druhu pauzou připravil podobnou situaci McCormack pro Chalupu, ale vítkovický gólman zasáhl pravým betonem. O chvíli později kryl i další Chalupovu možnost.

Machovského neprostřelil v přečíslení ani Kalus a z dalšího brejku zahrozil Jarůšek. Klimeš zase vytěsnil Lalancetteovu střelu. Těsný náskok hosté uhájili i v závěrečné power play Mountfieldu.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Eberle (McCormack) - 16. Dej (Lakatoš, Gewiese), 27. Dej (Roberts Bukarts, Gewiese). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme